Sport

2013.06.20. 14:46

Dudás Attila ismét dobogóra állt

A hétvégén Szlovákiába látogatott a Magyar-Supermoto Bajnokság mezőnye. Az eddig pontversenyben élen álló Dudás Attila ezúttal egy új ismeretlen pályáján, a Szlovákia –Ringen próbált szerencsét.

A hétvégén Szlovákiába látogatott a Magyar-Supermoto Bajnokság mezőnye. Az eddig pontversenyben élen álló Dudás Attila ezúttal egy új ismeretlen pályáján, a Szlovákia –Ringen próbált szerencsét. A szombati szaharai hőség ellenére szerencsére, sikerült az időmérőn az összetett 10. helyen zárni. A 55 éves debreceni versenyző azonban így is csak nyolc ponttal maradt le a magyar bajnoki első helyről.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb alakja, többszörös bajnok Dudás Attila -aki 2011 után első magyar motorosként, szlovák Supermoto kupa bajnoki címet nyert – a múlt hétvégén folytathatta szereplését a Supermoto Sorozat SM 2-es géposztályában. Vasárnap kizárólag a bravúros pontmentés céljával állt rajthoz, „Dudi” a magyar bajnoki pontokat gyarapítva állhatott fel, a dobogó második fokára! Összetettben, az ötödik helyen zárta a napot!

Szabadedzéseken még minden jól alakult, gyors volt a Hondám, megtaláltuk az ideális beállításokat, így joggal bízhattam abban, hogy az időmérőkön akár az első sorba is kvalifikálhatom magam. Ám alig tettem meg az első gyors körömet, küllő tőrés miatt, egyszerűen szétrobbant a hátsó kerekem alattam, majd az első versenyemen a hátsó gumim szakadt szét, még szerencse, hogy egyszer sem estem el” – elevenítette fel a megpróbáltatásait Dudás Attila.

A két hét múlva sorra kerülő, Ausztriai Himberg-ben megrendezendő következő nemzetközi Supermoto futamon már teljes erővel állhasson rajthoz. Az is biztossá vált, hogy a hétvégi SSP600-as gyorsasági magyar bajnokit (Brno) kihagyja Attila.

Az összetett és a magyar supermoto pontverseny állása: https://mams.hu/upload/fajlok/2013SM2.pdf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!