Sport

2013.05.10. 16:34

Nemzetközi viadalon a debreceni egyetemisták

Debrecen - Mihály Kata mellett Zavoda Dóra és Serra Solt is ott lehet az Universiadén.

Debrecen - Mihály Kata mellett Zavoda Dóra és Serra Solt is ott lehet az Universiadén.Bár a támogatók hiánya miatt még egyáltalán nem biztos, hogy ott tudnak lenni a Debreceni Egyetem hallgatói a nyári Universiadén, ennek ellenére bizakodnak, és úgy edzenek, hogy ha mennek, készen álljanak a megmérettetésre.

– Még nem tudok biztosat mondani arról, megyek-e a kazáni Universiadéra. Május végén dől el, hogy lehetőségünk nyílik-e a kiutazásra, ami az anyagiaktól függ. A nemzetközi versenyre az év közbeni válogatóversenyen nyújtott teljesítményemmel, és az országos bajnoki harmadik helyezésemmel nyertem el a részvételi jogot. Egyébként az eddigi összes megmérettetésem közül arra az országos bajnoki bronzra vagyok a legbüszkébb, amit tavaly decemberben értem el. Az Universiadéra a felkészülésem eddig jól halad, azonban nagy segítség lesz, hogy a hónap végén Tatán az olimpiai edzőtáborban a válogatottal együtt eltöltünk egy hetet, illetve még a kiutazásunk előtt világbajnokságon mérettetem meg magam – mondta a Debreceni Egyetem hallgatója, Zavoda Dóra.

– Azon még nem gondolkoztam, milyen eredménynek örülnék igazán a kazáni versenyen, hiszen egy évet kihagytam, nemrég tértem vissza, így az is nagy szó, hogy kijutottam. Természetesen szeretnék minél jobb helyezéssel visszatérni – bizakodott a DHSE-PMD kiválósága.

Nem ismeri a mezőnyt

– Kiutazásunk egyelőre nem biztos, minden attól függ, találunk-e szponzort. A részvétel önköltségen nagyon húzós lenne, a szövetség pedig nem támogat minket – mondta a Debreceni Egyetemen tanuló Serra Solt.

– Az indulás jogát a világkupa harmadik helyezésemmel, valamint az utóbbi egy évben nyújtott teljesítményemmel vívtam ki. Az eredményeim közel ez idáig a belgrádi világkupa második helyezésemre vagyok a legbüszkébb. Még nem ismerem az Universiadé mezőnyét, azonban az a célom, hogy az utóbbi időszakhoz méltó eredményt érjek el. A felkészülésem jól halad, ez alapján úgy érzem, sikerülhet az Universiadén is jól teljesítenem. Most hétvégén utazom az Tatára, ahol edzőtáboron veszek részt – tudtuk meg Serra Solttól.

HBN–VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!