Sport

2013.03.14. 16:32

Bokross Zsolt egyszerűen feltartóztathatatlan

Debrecen - A Báthory Gym mindkét versenyzője beverekedte magát a döntőbe.

Debrecen - A Báthory Gym mindkét versenyzője beverekedte magát a döntőbe.A pestszentimrei Sportkastélyban rendezték az első thai-box országos bajnokságot, amely selejtező volt a márciusi, Bangkokban megrendezendő világbajnokságra. A seregszemlén tíz súlycsoport közel ötven férfi és női sportolója mérlegelt. A debreceni Báthory Gymet két junior versenyző, Bokross Zsolt (63,5kg) és Fenyves Márkó (67 kg) képviselte a megmérettetésen.

Bokross az elődöntőben egy soroksári versenyzőjével ütközött a továbbjutásért, s végül egyhangú, 3:0–ás pontozással jutott a döntőbe, ahol ifj. Kurdy Istvánnal küzdött az aranyéremért. A hajdúsági harcos ismét kitett magáért, a fővárosi riválisának nem volt esélye, Bokross TKO-győzelemmel bizonyította, hogy ő a súlycsoportja legjobbja. Ignéczi László tanítványa ezzel a sikerével megszerezte élete tizenegyedik magyar bajnoki címét, s kvalifikálta magát a márciusi vébére.

TKO-s győzelem

A 67 kg-os kategóriában induló Fenyves Márkó szintén remek formát mutatott a megmérettetésen, ahol az elődöntőben a zalaegerszegiek kiválóságával, Doszpoth Péterrel harcolt. Fenyves klubtársához hasonlóan TKO-győzelemmel verekedte magát a fináléba. Az aranyért való küzdelem nagy csatát hozott Fenyves számára, hisz a Gönczi Team versenyzője, Herczku Miklós nem adta könnyen magát. A szoros küzdelemből Herczku került ki győztesen 2:1-es pontozással, bár a mérkőzés összképét nézve a fordított eredmény sem okozott volna meglepetést.

Következő erőpróba

A Báthory Gym tagjainak nincs idejük a pihenésre, mert áprilisban erős csapattal kívánnak részt venni a Baján megrendezésre kerülő WTKA Európa-bajnokságon, ahol három szabályrendszerben léphetnek a kötelek közé.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!