Sport

2013.01.01. 18:03

Jason otthoni karácsonya a nehéz időszak előtti utolsó feltöltődés volt

Factum - A Factum Sport nehéz helyzetben van, de igyekszik állni a sarat. Az ünnepek alatt (között) kérdeztük meg az otthonában, Chicagóban tartózkodó vezetőedzőnket, Jason Okrzesiket arról, miként töltik arrafelé az idejüket az emberek ilyenkor, illetve a kosárlabda is szóba került természetesen, akár a jelent, akár a múltat illetően.

Factum - A Factum Sport nehéz helyzetben van, de igyekszik állni a sarat. Az ünnepek alatt (között) kérdeztük meg az otthonában, Chicagóban tartózkodó vezetőedzőnket, Jason Okrzesiket arról, miként töltik arrafelé az idejüket az emberek ilyenkor, illetve a kosárlabda is szóba került természetesen, akár a jelent, akár a múltat illetően.Például a város híres játékosa, Michael Jordan kapcsán. Jason küldött pár fotót is magáról, családjáról. Egyébként a szilveszter éjfélt valahol az Atlanti-óceán felett töltötte vezetőedzőnk, hisz ekkor utazott vissza Debrecenbe: ideje újra felvenni a „munkáskabátot”.

 

- Mivel töltötted a karácsonyi ünnepeket? Csak pihentél vagy valami más módon, netán aktívan kapcsolódtál ki?

 

Jason Okrzesik: - Nem igazán voltam aktív, főleg pihentem és a családommal voltam. Igen sűrű időszakunk következik a szezonban, ráadásul sokat utazunk is, így kellemes volt picit kiürítenem az agyamat ezek előtt. Nem vagyunk túl könnyű helyzetben, de az nem lehet cél, hogy a nehézségeken rágódjunk csupán. Küzdenünk kell tovább, s tenni a dolgunkat a legjobb tudásunk szerint.

 

- Chicagóban telt ez a pihenőidőszak?

 

 

 

JO: - Igen, harminc percre lakik a belvárosi résztől a családom, s náluk pihentem. Viszont igencsak hideg az idő errefelé is!

 

 

 

- A helybéliek még mindig nagy Michael Jordan rajongók, ez az úgynevezett Jordan-érzés még benne van az emberekben vagy már más idők járnak Chicagóban?

 

 

 

JO: - Michael Jordan mindig is híressége lesz a városnak. Annak ellenére, hogy ő ugye a Charlotte Bobcats tulajdonosa már, az emberek még most is szeretik őt errefelé.

 

 

 

- Van esetleg fotód magadról az United Center előtti szobra társaságában?

 

 

 

JO: - Valamikor régen, még gyerekként készült ilyen kép, de most nem tudom merre van, szóval bocsánat, de nem tudok küldeni ilyen fotót.

 

 

 

- Van valami jellemző helyi szokás városotokban a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan?

 

 

 

JO: - Sok különböző van. Általában az emberek itt szeretik sok kis fényes égővel, világítással díszíteni a házuk előtti részeket. Persze az ünnepeket a családunkkal töltjük, emellett sokan kedvelik az úgynevezett „grab bag”-eket. Tehát valakinek kihúzod a nevét, akinek veszel valamilyen ajándékot.

 

 

- A családod miként gondol a te Magyarországon, konkrétan a Factumnál töltött időszakodra?

 

 

 

JO: - Nagyon izgatottak, hogy ilyen lehetőség előtt állok, hogy egy élvonalbeli együttest edzhetek Debrecenben. Igazán élveztem az eddigi munkát is, bár nagyon szeretném, ha több győzelmünk lenne. Nagyon várom már, hogy visszatérjek és azért dolgozzak, hogy ez a több győzelem összejöjjön a szezon további szakaszában.

 

 

- Ez a szakasz azonban nehéz lesz… Nem is kicsit.

 

 

 

JO: - Igen. Ahogy már említettem, természetesen nagy a feladat és a klubnál mindenki számára kemény időszak zajlik most. Ám nincs más lehetőség, mint menni előre. Az ilyen nehéz időszakok egyébként kihozzák az ember igazi karakterét, szóval ha mindannyian összetartunk, s a legjobbat hozzuk ki magunkból, keresztülvisszük amit akarunk.

 

Fotók: Jason saját családi képei. (Az első képen Jason látható édesanyjával, a másodikon a két testvérével és két nagymamájával, a harmadikon megint két testvérével, amint éppen kártyáznak.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!