Sport

2008.05.11. 20:56

Elégedett a szövetség a négy kvótával

<p>Elégedett a Magyar Asztalitenisz Szövetség a négy olimpiai kvótával és a sikeres budapesti kvalifikációs tornával - mondta a szervezet technikai igazgatója vasárnap este a Független Hírügynökségnek.</p>

Juhos József szerint a három női versenyző kvótája mellett óriási bravúr, hogy Jakab János is kvótát szerzett, a női csapat indulási joga pedig "már csak hab lett volna a tortán".

Egyelőre nem tudni, milyen menetrend szerint készülnek majd fel a magyar asztaliteniszezők a pekingi olimpiára. A szövetségi kapitányok kedden találkoznak a szervezet vezetőivel, hogy megbeszéljék a továbbiakat. Valószínűleg az olasz vagy a spanyol versenyzőkkel rendeznek közös edzőtábort a magyar csapat tagjainak.

Juhos József szerint az olimpián nagyon nehéz dolga lesz a versenyzőknek: a kínai csapaton kívül a legtöbb asztaliteniszező is kínai származású, csak más ország színeiben indulnak, így őket nehéz lesz legyőzni. A mezőny azonban kiegyenlített, így akár Póta Georgina is képes lehet bravúrra, aki vasárnap délután a legjobb hongkongi versenyzőtől kapott ki drámai csatában az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!