Sport

2008.03.03. 10:33

FORMA-1: Ron Dennis visszavonul?

<p>Egyre valószínűbb, hogy elhagyja a McLaren-Mercedes Forma-1-es csapatát és nyugdíjba vonul Ron Dennis az istálló csapatfőnöke.</p>

A 60 éves szakember csaknem három évtizednyi szolgálat után készül otthagyni a McLarent, ahol rengeteg sikernek volt a részese. Dennis utóda minden valószínűség szerint Martin Whitmarsh, a McLaren-MercedesForma-1-es csapatának a jelenlegi vezérigazgatója lesz.

Lewis Hamilton, az angol istálló pilótája nem aggódik a közelgő változások miatt. "Ha Ron menni akar, úgyis el fog menni" - mondta a 23 éves tehetség, akit annak idején Dennis fedezett fel. "A Mercedes-Benzzel ugyan olyan jó a kapcsolatom, mint a McLarennel, úgyhogy nem aggódom a változások miatt" - tette hozzá a brit versenyző.

Közben Norbert Haug, a Mercedes-motorsport vezetője tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint a német autógyártó - amely 40 százalékos részesedéssel rendelkezik a McLarenben - erőltette volna Ron Dennis leváltását. "Sokat tett Ron az istállóért, és ezt a Mercedes-nél is tudják. Ezért már a felvetés is sértő, hogy meg akarunk tőle szabadulni" - fogalmazott Haug.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!