Sport - Foci

2017.06.10. 13:49

Kevesebb gimnáziumot!

<em>Rossz hír Kozármislenyből: bár az állam 440 millióból vadonatúj stadiont épített a 6 ezres baranyai városkának, a tulajdonos, aki az ismeretlenség homályából az NB II. magasságáig vezette a futballklubot, kiábrándult</em>. Ratalics László írása.

Rossz hír Kozármislenyből: bár az állam 440 millióból vadonatúj stadiont épített a 6 ezres baranyai városkának, a tulajdonos, aki az ismeretlenség homályából az NB II. magasságáig vezette a futballklubot, kiábrándult. Ratalics László írása.

Csalódottságának oka: a Kozármisleny visszabukott az NB III.-ba. Feleki Attilának, mint a helyi napilap már-már kétségbeesett kérdéseire kiderült, abból van elege, hogy idézem, „közpénzek torzítják a versenysport feltételeit”. Nohát, ez igaz lenne? És akkor nem fájt, amikor félmilliárddal megtolták a klubját? „Ez igaz. De semmivel sem kaptunk többet, mint más. Vannak azonban klubok, amelyeknek jut egyéb forrás is. Ezzel nem lehet versenyezni.” Nem én írom ezt, hanem az az ember mondja, aki huszonöt éve istápolja a Kozármislenyt, ám úgy tűnik, a pénzbőség elviseléséhez is idegek kellenek. Vagy egészen más, amihez Feleki már nem bírta magát adni.

Nem törvényszerű persze, hogy a Kozármisleny magára marad. Sőt, a térség kellően ambiciózus országgyűlési képviselői, nagyvállalkozói jó eséllyel egymás mezét tépik majd a lehetőségért, hogy ki mutassa meg a főnököknek, miként kell egy egészségeset rúgni a labdába. Mi pedig, állampolgárok, akik mindezt végignézzük, kínunkban már röhögve asszisztálunk ahhoz, hogyan lesz ebből a nagy, csámpás nekifutásból oltári drága bukó.

Akarom mondani, még mindig túl sok a gimnázium, és kevés a stadion!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!