Sport - Foci

2008.04.17. 08:37

Megint elmaradt a bajnokavatás Hollandiában

<p>Továbbra is nyílt a bajnokság Hollandiában, miután az Ajax szerda esti győzelmével életben tartotta esélyét a trófeára. Az élen álló, Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó PSV Eindhoven legnagyobb riválisa a Groningen otthonában győzött.<BR /></p>

Az eredeti menetrend szerint a PSV és az Ajax is vasárnap játszotta volna utolsó előtti bajnokiját, a groningeni stadionban azonban a mérkőzés elején a hazai szurkolók felgyújtották a lelátó alján felgyűlt papírhulladékot. A tüzet gyorsan eloltották, de a nagy füst miatt néhány szurkoló könnyebb mérgezéssel kórházba került, a mérkőzést szerdára halasztották.

A PSV viszont lejátszotta bajnokiját - döntetlen a Twente ellen - és mivel az Ajax végül begyűjtötte a három pontot, csak az utolsó fordulóban dől el a holland bajnoki cím sorsa.

A PSV a 11. helyen álló Vitesse-hez látogat, míg az Ajax hazai pályán fogadja a 14. Heracles együttesét. Ha a PSV legalább egy pontot szerez, akkor bajnok, ha kikap és az Ajax győz, jobb gólkülönbsége révén az amszterdamiaké az aranyérem.

Holland bajnokság, 33. forduló:
Groningen-Ajax 1-2

Vasárnap:
PSV Eindhoven - FC Twente 1-1

Az állás:
1. PSV Eindhoven 33 mérkőzés/ 69 pont 64 rúgott 24 kapott gól
2. Ajax 33 / 66 89-44
3. NAC Breda 33 / 63

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!