Hirdetés

2024.01.08. 12:19

Beszerző álláslehetőségek Hatvanban és környékén

Hatvanban és környékén több ipari vállalat is található, ahol gyakran keresnek a gyártási tevékenységeiket biztosító beszerző szakembereket. A beszerzők nélkül ugyanis nincs termelés, szerepük megkérdőjelezhetetlen fontossággal bír számos cég működését tekintve.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokat látnak el a beszerzők?

A beszerzők a logisztikai folyamatok egyik kiemelten fontos láncszemei. Feladatkörük több mindenre is kiterjed, beleértve olyan tevékenységeket, mint a:

  • Beszerzési stratégia kidolgozása: A beszerzők a logisztikai csapat részeként tevékeny részt vállalnak a beszerzési stratégia kidolgozásában. Ez magában foglalja a piaci elemzések elvégzését, a potenciális beszállítók felmérését, illetve az árakkal kapcsolatos versenyképességi vizsgálatokat is.
  • Tárgyalások lebonyolítása: A beszerzők alapvető feladata emellett a lehetséges beszállítók felkutatása, illetve a velük való tárgyalások kezdeményezése is. Ezt követően összehasonlítják az árajánlatokat, költségelemzést végeznek és mérlegelik a lehetőségeiket.
  • Szerződéskötés: Sikeres megállapodás esetén a beszerzők tevékeny részt vállalnak a beszállítói szerződések összeállításában és megkötésében is. Ezen dokumentumok többek között olyan elemeket és szempontokat tartalmaznak, mint a szállítandó termék tárgya, az árak, fizetési feltételek, valamint a szállítás módja és ideje.
  • Kapcsolattartás: A beszerzők a folyamat egésze során több kommunikációs tevékenységet is folytatnak, azaz együttműködnek a beszállítókkal, egyéb partnerekkel, továbbá a társosztályokkal is.

Mindezen feladatok persze egyéb tevékenységekkel is kiegészülhetnek a vállalat típusától és méretétől függően. Az ugyanakkor jól látszik, hogy egy meglehetősen felelősségteljes és sokrétű munkakörről beszélünk, amelynek elsődleges célja a költséghatékony és zavartalan beszerzési folyamatok biztosítása.

Elhelyezkedési lehetőségek beszerzőként Hatvanban

A Hatvanban és környékén található vállalatoknál meglehetősen gyakran adódhat lehetőség a beszerzői pozícióban történő elhelyezkedésre. Ezt alátámasztja a HatvanAllas.hu kínálata is, ahol több alkalommal is jelentek már meg beszerző vagy alapanyag-beszerző címszó alatt állások: https://hatvanallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika. A pozíciók között tapasztalatot igénylő és pályakezdő vagy gyakornoki lehetőségek is elérhetőek voltak. Emellett egyéb logisztikai állások felbukkanása sem ritka a hatvani portál felületén, vagyis sokak megtalálhatják itt a számításaikat.

A beszerzői munkák kapcsán ugyanakkor több elvárásnak is eleget kell tudni tenni. A gazdasági területen szerzett felsőfokú képesítés megléte a legtöbb helyen alapvető követelmény, csakúgy, mint a magabiztos számítógépes ismeretek. Fontos továbbá az idegennyelv-tudás is, hisz beszerzőként jellemzően külföldi beszállítókkal és partnerekkel is egyeztetni kell. Ezenkívül pedig a tárgyalási készségek, a piaci ismeretek, a problémamegoldó képesség és a kitűnő időmenedzsment szintén létfontosságú lehet az esélyes pályázáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában