Hirdetés

2023.09.20. 11:18

Vendéglátós álláslehetőségek Szekszárdon

A vendéglátás egy dinamikus és változatos ágazat, amely országszerte számos izgalmas álláslehetőséget kínál.

PR cikk

Forrás: SzekszardAllas.hu

Ez alól természetesen Szekszárd sem jelent kivételt, ahol ugyancsak gyakran keresnek a helyi éttermek, kávézók és szállodák lelkes munkavállalókat. Mindezt többnyire különböző állásportálok felületein teszik, beleértve például a SzekszardAllas.hu weboldalát is. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen vendéglátós álláslehetőségekkel találkozhatsz a SzekszardAllas.hu -ra látogatva!

Szakács

A szakács pozíció az egyik leggyakrabban felbukkanó munkakör a SzekszardAllas.hu kínálatában. Kerestek már többek között 4 csillagos szállodába, olasz étterembe és egyszerűbb vendéglátóhelyekre is szakácsokat a portálon keresztül. A feladatokat valamennyi esetben a tipikus szakács teendők jelentették, beleértve az étlap és a napi menü összeállítását, a nyersanyagok megrendelését, az alapanyagok szakszerű feldolgozását, az ételek elkészítését és tálalását, a szakácsokkal való együttműködést, valamint a konyhai munkafolyamatok irányítását.

Ezen feladatok ellátásához pedig jellemzően szakirányú végzettségre, illetve releváns szakmai tapasztalatra is szükség volt. Gyakran emellett fontos elvárásként fogalmazódott még meg a csapatjátékos attitűd, a kiváló együttműködő képesség, a jó teherbírás, illetve a munkára való nagyfokú igényesség is.

Gyorsbüfés dolgozó

Gyorsbüfés dolgozói pozíció ugyancsak előfordult már a SzekszardAllas.hu felületén. Egészen pontosan egy lángosozóba kerestek munkatársat, ahol is az alapvető feladatok olyan tevékenységekből álltak, mint például a vendégek gyors, precíz és kedves kiszolgálása, az ételek elkészítése, a hiányzó készletek utántöltése, továbbá a büfé tisztán tartása. A pozíció betöltése kapcsán előnynek számított a szakács vagy egyéb vendéglátós végzettség és tapasztalat, ugyanakkor nem volt feltétel. Ezzel szemben viszont a vendégszeretet, a teherbírás, a gyorsaság, a precizitás és a kiváló csapatmunka nélkülözhetetlen követelmény volt.

Szállodai szobaasszony

Természetesen a vendéglátás álláskategóriája alatt nem csak éttermi és büfés, hanem szállodai pozíciók is előfordulhatnak. Nemrégiben például egy népszerű szekszárdi szálloda hirdetett szállodai szobaasszony álláslehetőséget. A munkakör betöltőjére főként takarítással kapcsolatos feladatok vártak, beleértve a szállodai szobák és fürdőszobák rendbetételét, az ágyazást, a porszívózást, a portörlést, a textilcserét, továbbá a szemét ürítését.

A munkáltató elsősorban a takarítás területén gyakorlott munkavállalók jelentkezését várta. Emellett a személyes tulajdonságok tekintetében kiemelt fontossággal bírt a vendégközpontú szemlélet, az udvariasság, az ápoltság és az igényes munkavégzés képessége.

Szállodai recepciós

Ha pedig már szállodai álláslehetőség, akkor természetesen a szállodai recepciós pozícióról sem feledkezhetünk meg, amelynek felbukkanása szintén nem példa nélküli a SzekszardAllas.hu

kínálatában. Egy ilyen munkakör kapcsán a feladatokat jellemzően olyan tevékenységek jelentik, mint például a vendégek fogadása és tájékoztatása, a beérkező telefonhívások és e-mailek megválaszolása, a szállodai szoftver használata, a kasszakezelés és a számlák kiállítása, valamint a szállodai különböző részlegeivel való kapcsolattartás.

Az esélyes pályázáshoz általában középfokú végzettségre, aktív idegennyelv-tudásra (főként angol), és felhasználói szintű számítógépes ismeretekre (pl. MS Office) is szükség van. Emellett kiemelt elvárásként jelenhet még meg a vendégközpontúság, a magabiztos fellépés, a kiváló kommunikációs képesség, illetve a váltott műszakos munkavégzésből adódóan a rugalmasság is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában