Szponzorált tartalom

2022.01.12. 15:21

Fényes vagy matt konyhabútort válasszunk?

Forrás: geminiduo.hu

Első körben azt lehet mondani, hogy ez teljesen ízlés dolga, de ha jobban belegondolunk, akkor azért egyéb szempontokat is mérlegelni kell, pl. a konyha elhelyezkedése, fali csempe és padlóburkolat stílusa, egyéb kiegészítők.

A lakás alaprajza sem elhanyagolható szempont, hiszen ha egy amerikai konyhás nappaliba lépünk be szinte mindjárt a bejárati ajtót érintve, akkor a nappali ülőgarnitúrája mellett a konyhabútor lesz még a meghatározó, amely rögtön a szemünk elé tárul.


Tündöklő csillogások


Egy fényes konyhabútorral teli helyiségbe belépve még inkább világosság lep el bennünket. Ezért egy nagyon világos, tágas konyhában érdemes átgondolni, hogy ne inkább egy matt konyhabútort vásároljunk-e meg, nehogy épp ellenkező hatást érjünk el vele.

 

Alapvetően létezik olyan embertípus, aki mindenből a csillogót kedveli. Ő nemcsak fényes konyhabútorpárti, hanem mellette a konyhai gépekből is a ragyogó típusokat kedveli. Sőt, elképzelhető, hogy a nappalija is különleges. Az biztos, hogy egy fénylő konyhabútor másfajta kisugárzást kölcsönöz a helyiségnek és eleganciát, minőséget sugall.


Természetközeli színek


Aki a fát és a természet színvilágát kedveli, elképzelhető, hogy inkább a matt stílus lesz a kedvence, de ez semmiképp sem jelenti azt, hogy ez ne lenne elegáns vagy stílusos. Ráadásul a fényes felületekkel szemben, melyeknek a tisztán tartása komolyabb odafigyelést igényel, nehogy megkarcoljuk például, a matt konyhabútorok takarítása valamivel egyszerűbb. Tehát ezt is szem előtt kell tartania annak, aki fényárban úszó konyhabútorral szeretné felszerelni a központi helyiségét.

 

A Gemini-Duo webáruház konyhabútorok széles választékát kínálja. Az elemes konyhabútor változatos szettjei éppúgy megtalálhatók náluk, mint a készen kapható konyhablokkok. A fények és csillogás kedvelői egyaránt rábukkanhatnak az imádott bútordarabjaikra, hasonlóan azokkal, akiknek a matt kialakítás a favorit.

 

Amikor egy konyha összeállítását tervezzük, szóba jöhet akár egy asztalos szakember felkérése is az egyedi munkára. Azzal azonban számolnunk kell, hogy ebben az esetben nemcsak időt, hanem jóval több pénzt is veszíthetünk, szemben azzal, ha kész elemeket vagy akár egy egész blokkot egyben veszünk meg.


A látvány és praktikum összhangja


Amikor egy konyhába belépve minden csillog, akaratlanul is egy magasabb színvonalat társítunk minden berendezéshez. Épp ezért nagyon fontos, hogy a tükrös felületű külső belül is egy kiváló minőséget takarjon, és az egyből nem látható alkatrészek, pántok, zsaluk, görgők, forgó elemek és fémkosarak akadálytalanul tudjanak működni.

 

Emellett jó, ha odafigyelünk arra, hogy egy ragyogó konyhában a konyhai gépek és egyéb eszközök is esztétikusak és praktikusak legyenek. A funkcionálisan jól működő fiókok és sarokpolcok nagy segítséget jelentenek, amikor minden a kezünk közelébe kell, hogy kerüljön. Ha a konyhabútor beépítésével egyidejűleg nincs még készen minden, semmi gond sincs, ezeket a praktikus tárolókat, kiegészítőket később is beszerezhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában