Hirdetés

2021.07.17. 09:00

Dinamikus és elegáns hajótípusok az EOLO kínálatában

A nyári hónapokban a legtöbben kétségkívül a vízparti nyaralásokat részesítik előnyben.

Forrás: MultiYacht

Különösen a hajózás szerelmesei, akiknél nem telhet el a nyári szezon vízi élmények nélkül. A Balaton és a Duna egy karnyújtásnyira van, de a Földközi-tenger sem jelent leküzdhetetlen akadályt. Most, hogy a nyári hónapokban az utazási lehetőségek ismét adottak, különösen nem.

Annak, aki nyílt vízi hajózásra készül, és most tervez hajót vásárolni, érdemes körültekintően átnéznie a kínálatot és a legjobbat választani, hiszen több szezonon át helyt kell állnia a járműnek. Akad néhány név a piacon, melyek hallatán garantált a megbízhatóság, nézzük az egyik legismertebb hajógyár, az EOLO márka legfontosabb ismérveit.

Élen járnak az innovációban

A cég 1971-ben tört be a piacra, amikor az alapító Achille Fortunato azzal az ötlettel állt elő, hogy készítsenek üveggyantából hajókat. Ez az innovatív elképzelés és megvalósítás hozta meg a gyár számára a sikert a hajógyártás piacán. Elkészültek az első hajótípusok, melyek értékesítése a kezdeti eladási számok után többszörösére emelkedett. A 80-as években 120 EOLO hajó került ki a hajógyárból éves szinten.

A siker világhírűvé tette őket, mára 13 hajótípussal büszkélkedhetnek, amelyek saját tervezés és gyártás után kerülnek a felhasználókhoz.

A cég alapítója több évtizednyi aktív munka után átadta a terepet a következő generációknak, azonban a mai napig aktívan jelen van a cég életében, figyelemmel kíséri a tervezési, előkészítési folyamatokat.

Mit tud a híres Alauna Girasole?

Az Alauna Girasole hajó megjelenésével kiemelt figyelem övezte a céget. Ez a hajótípus a nagysága és erőssége mellett a nem mindennapi formai kialakításának is köszönheti a forradalmi áttörést a hajózásban. A V alakúra tervezett hajótest kényelmes és biztonságos akár több személy számára is.

A Girasole hajók két nagy teljesítményű motorral rendelhetők – 25 és 70 lóerővel, akár hét méteres hosszúságban is. A MultiYacht Group cég széles választékkal áll a hajózás szerelmesei rendelkezésére. A könnyen kezelhető, kisebb hajótestű járművek a kezdők számára, míg a robusztusabb megjelenésű, dinamikus motorral felszerelt hajók a gyakorlott vezetők álma.

A biztonság mindenekelőtt

Már az üveggyanta alkalmazása is kiemelkedőnek számított, azonban a cég további újításokat is alkalmazott, évről évre egyre könnyebbé és biztonságosabbá téve ezzel a hajózást, gondot fordítva a karbantartási és fenntartási költségek észszerűsítésére is.

Mindezt oly módon, hogy a biztonság és kényelem mellett egyre fontosabbá válik a környezetterhelési mutatók csökkentése is.

Így egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos motorok, melyek csendesebbek, de továbbra is a gondtalan hajózás élményét nyújtják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában