Szponzorált tartalom

2021.05.05. 11:02

Tedd tökéletessé a kerted! Vásárolj kerti gépeket és bútorokat!

Hamarosan itt a jó idő, ideje elővenni a rég nem használt kerti bútorainkat, vagy újat beszerezni, ha szükséges.

Fotó: Pixabay

Ami a kertben lévő munkákat illeti, szánjuk rá magunkat többek közt a fűnyírásra! Cikkünk második részéből kiderül, hogy milyen fűnyírógépet érdemes beszerezni.

Kerti bútorok típusai

A kerti bútorok megfelelő anyagának kiválasztása elengedhetetlen. Három általános típusról lesz szó, annak hátrányaival és előnyeivel, amelyek segíthetnek a vásárlás döntésben. A minőség meghatározó szempont, az ár csak másodlagos, az online webshopokban 40 ezer forint és 300 ezer forint között igen széles a választék.

Fa kerti bútor

A fa nagyszerű lehetőség, ha a megfelelő típust választjuk, erős és tartós kiegészítője lesz a kertünknek. A puhafák, mint például a fenyő és a cédrus, olcsóbbak, de jobban megfelelnek beltéri bútoroknak, és állandó védelmet igényelnek az időjárási tényezők miatt. A drágább keményfák, mint például az eukaliptusz, sokáig kitartanak, és ha évente olajjal és foltozással kezelik őket, akkor ellenállók lesznek még az időjárásnak is. A Hecht, VidaXL és a Gardenwell termékek típusai említhetők még.

A fa kerti bútor előnyeit nézve: tartós, erős, nem tartja meg a hőt, természetes és könnyen festhető. Kényességük miatt drágák és szükséges az éves karbantartás. Célszerű olyan helyen tárolni, hogy később tudjuk használni bútorainkat.

Fém kerti bútor

Robusztus és időjárásálló – csak győződjünk meg róla, hogy rozsdamentes szettet vettünk –, és egész évben a kertben maradhat. Azonban a legtöbb ilyen termék – például: MWH vagy a Garthen – olyan párnaszettel kerül forgalomba, amelyeket biztonságos helyen kell tárolni ősszel vagy télen.

Sok készlet minimalista kialakítású, míg néhány összecsukható, ami nagyszerű, ha kisebb a kert, vagy erkélyen használnánk őket. Hátrány lehet, hogy napsütésben égetheti a nap, így nehéz használni, illetve nem mindegyik bútor kapható párnákkal együtt.

Műanyag kerti bútor

A műanyag időjárásálló, de a hideg fagyos időjárás tönkreteszi, könnyen törik a megfagyott műanyag kerti bútor, ezért télen tárolni kell. A magas hő viszont könnyen kifakítja. Összeszerelésük nem igényel szakembert, valamint könnyen elrakhatóak. Sajnos azonban nem olyan tartósak, mint a fa vagy fém kerti bútorok, valamint nem környezetbarát termékek.

Hogyan válasszunk fűnyírógépet?

Olyan sokféle fűnyírógépmodell létezik, és a bőség zavarában nem egyszerű a választás, hogy melyik típust vásároljuk meg, mivel mindegyik ugyanazt az alapfunkciót tölti be. Ugyanakkor van néhány szempont, amelyre érdemes gondolni, amikor fűnyírót választunk. Az online térben hozzávetőlegesen 40 ezer forint és 300 ezer forint közötti árkategóriában keresgélhetünk. A legfontosabb azt végiggondolni, hogy milyen gyakran kell használni, hiszen egy kisebb területhez elegendő az elektromos változat, de nagyobb zöldfelület esetén érdemes elgondolkodni egy motoros fűnyíró beszerzésén.

Kisebb területre teljesen jó választás a ParkSide vezetékes fűnyírógép, tartozik hozzá fűgyűjtőláda, így nem nekünk kell gereblyézni, vagy pluszmunkát végezni. A vezeték ugyanakkor akadály lehet használat közben, vagy nem elég, vagy pedig beletekeredünk.

Ezt a problémát orvosolhatjuk a vezeték nélküli fűnyíróval, igaz mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A benzinmotoros fűnyírók bizonyulnak a legjobb választásnak nagy kertek számára, ahol a hálózati kábel nem lenne elegendő. Kicsit drágábbak, de sokkal erősebbek és gyorsabban vágnak. Könnyebben manőverezhetők nagyobb tárgyak körül is. Ne feledjük azonban, hogy a benzines fűnyírókat úgy kell karbantartani, mint az autómotorokat, és ellenőrizni szükséges, illetve fel kell tölteni az olajat.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy legyen elég hely az eszköz tárolására, egy zárt garázs erre a célra tökéletesen megfelel.

A legkedvezőbb hónap a fűnyírógép megvásárlására április, május vagy október, természetesen erre külön szabály nincs, viszont egy berendezés szezon kívül jóval olcsóbb lehet, mint nyáron.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában