szponzorált tartalom

2021.03.08. 08:13

A legjobb férfi cipők a Nike-tól

A győzelem görög istennőjéről, Nikéről elnevezett cég a világ első számú sportszer és -ruházat gyártója.

Az idén ötvenéves cég hazánkban rendkívül magas színvonalú cipőiről ismert, melyeket sporttevékenységhez egyaránt ugyan olyan szívesen hordunk, mint utcára vagy munkába. Cikkünkben a lábbelik kínálatának legjobb darabjait válogattuk össze.

Sneaker

A sneaker, amelyet magyarul surranónak lehetne fordítani – bár ezt a kifejezést elsősorban a katonai bakancsokra alkalmazzuk nyelvünkben – az univerzális Nike cipőt takarja. Használója sportos, egyszerre lehet elegáns és lezser, fiatalos és férfias.

A Nike férfi cipő összes változata magán hordozza a cég logóját, a jellegzetes „pipát”, amely a céges legendárium szerint az első alkalmazott, egy bizonyos Jeff Johnson ötlete alapján készült. Jeff egyik éjszaka Nikével, a győzelem istennőjével álmodott, aki megüzente számára, hogy ez a logó, azaz az ő szárnya a siker záloga.

Futócipők

A multifunkciós cipőkön túl a Nike gyárt kifejezetten egy adott célra tervezett darabokat is, amelyek leginkább a dinamikus sportokat kedvelők között népszerűek. Ezek közül hazánkban a legkeresettebbek a Nike kiváló és strapabíró futócipői, amelyek védik a lábat a futás közbeni behatásoktól. Talpkialakításuk vastagabb, akad légrugós kivitel, amely elsősorban keményebb futóterepen (aszfalton, betonon) teljesít jól, míg a vékonyabb talpú futócipőkkel a futópályákon sportolókra gondolt a vállalat.

Kosárlabda cipők

A kosaras cipők jellemzően magasabb szárral rendelkeznek, illetve a gyártó figyel az ugrások és a gyors sprintek miatti megfelelő energiaelnyelésre is. Ha mi magunk nem is űzzük ezt a sportot, ezek a lábbelik az utcára is remek választások. A magas szár segít a boka megfelelő tartásában, ezért ha talp- vagy bokasüllyedéstől szenvedünk, egy kosárlabda cipő lehet a legjobb segítség.

Még több Nike férfi cipő típust, valamint a legtöbb világmárka csúcstermékeit is megtalálhatjuk a Footshop kínálatában.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!