Pocsaj hírei

2018.02.22. 17:19

Ha többen szeretnének átmenni az országhatáron

Pocsaj - A Pocsaj és Biharfél­egyháza (Rosiori) közti határátkelő továbbra is csak hétvégente tart nyitva.

Pocsaj - A Pocsaj és Biharfél­egyháza (Rosiori) közti határátkelő továbbra is csak hétvégente tart nyitva.

A tavaly februárban megnyitott kishatár most is szombati nyitva tartással üzemel, reggel 9-től délután 5-ig lehet az átkelőt használni.

– A határforgalom mostanában napi 50-100 fő között mozgott, a vendégmunkások szabadságolása ideje alatt megnövekedett. Voltak olyan Nyugat-Európából visszatérő vendégmunkások, akik kihasználták a lehetőséget, és itt közlekedtek. Ha a későbbiekben növekedne ez a szám, akkor beszélhetnénk az esetleges mindennapos nyitva tartásról – tájékoztatott Kecskés Gyula polgármester.

Betonsorompóval lezárták

Mint arról már korábban beszámoltunk, majdnem egy éve, tavaly február 18-án megnyitották a két település közötti kishatárt, amely alkalomszerűen, hétvégenként tart nyitva.

Uniós forrásból megvalósuló, határmenti együttműködési program keretében épültek az utak 2007 és 2013 között, mivel azonban Románia még nem tagja a schengeni övezetnek, az utakat nem használhatták, betonból készült sorompóval le kellett zárni. Az utak megfelelő módon való használata a program uniós jogszabály szerinti lezárásához szükséges, melynek határideje a tavalyi év március 31-e volt.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!