Szégyen

2024.03.04. 06:51

Siralmas állapotban vannak a fővárosi közterületek

A baloldali vezetésű kerületek nagy részében elmaradtak a fejlesztések, a közterületek pedig borzasztó állapotba kerültek – számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest jövője címmel megrendezett fórumon a fővárosi Merlin Színházban 2024. március 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A IX. kerületben az elmúlt öt évben folyamatos romlás tapasztalható a közterületek állapotával kapcsolatban, vélekedett a Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője, Gyurákovics Andrea. 

Azok a felújítások, amelyeket az előző városvezetés elkezdett, azokat még ugyan sikerült befejezni, de újabb projektekbe nem kezdett a Baranyi Krisztina vezette városvezetés, tehát megújulás már nincs a közterületeken, csak a folyamatos állagromlás látszik erre a problémára

– mondta Gyurákovics Andrea, majd kifejtette:

a városvezetés a választáshoz közeledve kapkodásba kezdett, és a különösen romos állapotban lévő közterületeket rendszeresen toldozzák-foltozzák.

Azonban nem Ferencváros az egyetlen kerület, ahol rossz állapotban vannak a közterületek – írja a Magyar Nemzet

Józsefvárosban Szilágyi Demeter, a helyi Fidesz önkormányzati képviselője szerint elhanyagolttá váltak a közterületek az elmúlt években. 

Nagyon sok helyen a járdák már felújításra szorulnának. Az úttest, az útburkolatok állapota is rossz, nincsenek rendesen karbantartva. A terek elhanyagoltak, annak ellenére, hogy a 2019 előtti jobboldali városvezetés idején Józsefváros összes nagyobb közterületét felújították. Abban az időszakban egy ciklus alatt több útszakasz újult meg, miközben az elmúlt öt évben nem egész 300 méter útszakaszt újított fel a baloldali városvezetés

– jelentette ki Szilágyi Demeter, majd hozzátette, a közterületek fenntartására és karbantartására fordítható összegeket a városvezetés máshol költötte el, csak egyelőre nem lehet tudni, hogy hol.

Erzsébetváros fideszes önkormányzati képviselője, Benedek Zsolt a lapnak elmondta,

a VII. kerületben gyalázatos állapotban vannak a közterületek, köszönhetően a baloldali pártok folyamatos vitájának, ami a közterületi takarítást végző cég vezetőjéről szólt.

A közterületek állapotával kapcsolatban Lindmayer Viktor, a terézvárosi Fidesz frakcióvezetője elmondta, a kerületben található közterületek az elmúlt években egyre inkább elhanyagolttá váltak.

Nagyon megszaporodott a kutyapiszok és a kosz a kerületben. És ami még rendkívül jellemző, hogy sajnos nagyon sok hajléktalan jelent meg Terézvárosban az elmúlt időszakban, ami élhetetlenné teszik helyiek, illetve a környéken közlekedők életét, ez ellen pedig nem tesz semmit a városvezetés

– emelte ki a politikus, majd hozzátette, ennek eredményeként a kerületben is megfigyelhető egyfajta szlömösödés, ami csökkenti az emberek szubjektív biztonságérzetét.

Csepelen, a sétálóutca környékén mindennapos a szemét, a káosz, a bűz, amit a hajléktalanok hagynak maguk után. A területen pontosan ugyanaz a káoszos helyzet uralkodik, mint a főváros belső kerületeiben

– emelte ki a csepeli Fidesz szóvivője, Dobronyi Szilveszter.

Minden felmérés azt mutatja, a zuglóiak szerint az egyik legjelentősebb probléma a kerületi közterületek siralmas állapota a kerület kormánypárti képviselője, Borbély Ádám szerint.

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában