Lobbitevékenység

2024.03.09. 11:24

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálná a tengeren túli befektetők befolyását (videó)

Korányi Dávid kendőzetlen őszinteséggel vallott arról, hogy az Action For Democracy hogyan próbált nyomást gyakorolni a magyar kormányra.

MW

Forrás: Wikipedia

Politikai lobbitevékenységet is végzünk, ez értelemszerűen fontos része a kirakósnak

 – ezt maga Korányi Dávid, Karácsony egykori városdiplomáciai főtanácsadója ismerte el egy videóban, amely az X nevű közösségi oldalon terjed. Korányi a dollárbaloldalként elhíresült botrány egyik kulcsfigurája, ugyanis alapítója és ügyvezetője az Action For Democracy nevű szervezetnek, amin keresztül több milliárd forintnak megfelelő „mikroadomány” érkezett az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a mozgalmához. 

Az X-en megjelent felvételek megdöbbentő részleteket tárnak fel arról, hogy kik és hogyan próbálták befolyásolni a választásokat.

– ezt a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője mondta a Magyar Nemzetnek.

Lánczi Tamás úgy véli, a felvételek tanúsága szerint tengeren túli befektetők megpróbálták befolyásolni a magyar választást, és arról beszélnek, hogy pénzhez juttatnak politikai szereplőket annak érdekében, hogy leválthassák a kormányt.

A nyilvánosságra került felvételek egy nagyobb anyag részei lehetnek, éppen ezért a Szuverenitásvédelmi Hivatal kísérletet tesz arra, hogy megszerezze a teljes, vágatlan felvételt. Lánczi leszögezte, ezek a felvételek még nincsenek a birtokukban, de amint fejlemény lesz az ügyben, tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában