Indul az EU-csúcs

2023.12.13. 18:07

Orbán Viktor: nem támogatjuk Ukrajna gyors uniós csatlakozását! (videó)

A miniszterelnök szerint Ukrajna csatlakozása katasztrofális következményekkel járna Magyarország, de az egész Európai Unió számára is.

MW

Orbán Viktor és Charles Michel az EU-csúcs előtt

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az európai uniós miniszterelnökök csúcstalálkozójának legfontosabb témája Ukrajna uniós csatlakozása - mondta közösségi oldalára feltöltött üzenetében a magyar miniszterelnök. 

Át akarják rajtunk nyomni, hogy Ukrajnával minél hamarabb kezdjük meg a tárgyalásokat és minél hamarabb vegyük fel őket az Európai Unió tagjai közé.

Orbán Viktor úgy véli, Ukrajna csatlakozása katasztrofális következményekkel járna Magyarország, de az egész Európai Unió számára is. Nyilvánvaló, hogy tönkre tenné az európai gazdákat, tönkretenné az Európai Unió költségvetését, korrupciót és állandó háborús veszélyt honosítana meg Európában. A felkészülés nem volt elegendő, a döntés előkészítetlen. Magyarországról világosan látszik, a mostani feltételek mellett és a mostani állapotban Ukrajna gyors európai uniós csatlakozása nm időszerű, ezért nem is szabad támogatni - tette hozzá a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában