Támadás

2023.09.11. 08:56

Ennyit kaphattak a Böjte Csaba lejáratásával megbízott baloldali újságírók

A cikksorozatot több mint 5,5 millió forinttal támogatta egy Soroshoz köthető, brüsszeli székhelyű non-profit szervezet.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szentmisét tart az orosz-ukrán háború elõl Ukrajnából menekülõ emberekért a beregsurányi római katolikus templomban 2022. március 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Korábban beszámoltunk arról, hogy az amerikai pénzemberhez, Soros Györgyhöz köthető szervezetek biztosíthatták az anyagi fedezetet a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány lejáratásához. A tőzsdespekuláns Soros hálózata súlyos milliókkal támogatta azokat a portálokat, ahol a szerzetest támadó cikkek megszülettek.

Mind az Átlátszó Erdélynél dolgozó Szabó Tünde, mind a projektet a szélsőbalos Mércénél futtató Kulcsár Árpád – utóbbit egyébként korábban már elítélték rágalmazás vádjával – jól járt a ferences szerzetes és alapítványa elleni cikkeivel – adta hírül a HírTv.hu.

A lejárató cikksorozatot 14 500 euróval, azaz több mint 5,5 millió forinttal támogatta a Soroshoz köthető, brüsszeli székhelyű non-profit szervezet, a Journalism Fund – írták.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában