Feltételekkel

2023.06.22. 06:42

Kiengedték a házi őrizetből a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját

Cozzolino szabadon bocsátása volt Aurélie Dejaiffe belga bírónő első jelentős döntése, miután átvette a brüsszeli korrupciós botrány vizsgálatát.

MW

Az olasz Andrea Cozzolino és ügyvédje, Dezio Ferraro megérkezik a Jogi Bizottság meghallgatására 2023. január 24-én Brüsszelben

Forrás: AFP

Fotó: John Thys

Bizonyos feltételek mellett kiengedték a házi őrizetből Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt, a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját. Ez volt az ügy új vezető bírójának első jelentős döntése.

A szocialista EP-képviselő a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja, akit korrupció, bűnszervezetben való részvétel és pénzmosás vádjával vettek őrizetbe. A vádak szerint készpénzért cserébe Marokkó ellen hozott határozatokat akadályozott meg. A belga ügyészek azt vizsgálják, hogy elfogadott-e kenőpénzt Marokkótól, de ő tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. 

Cozzolinót azzal a feltétellel engedték ki a házi őrizetből, hogy minden utazásról egy héttel előre értesítenie kell a hatóságokat, és nem léphet kapcsolatba más gyanúsítottakkal − mondta ügyvédje, Vincenzo Domenico Ferraro a Politico hírportálnak.

Cozzolino szabadon bocsátása volt Aurélie Dejaiffe belga bírónő első jelentős döntése, miután átvette a brüsszeli korrupciós botrány vizsgálatát. Elődje, Michel Claise hétfőn lépett vissza az ügy vezetésétől, miután összeférhetetlenség gyanúja merült fel ellene.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában