CPAC 2022

2022.08.05. 14:28

Orbán Viktor: nyitóbeszéd barátok közt (videó)

A világ legnagyobb, Dallasban tartott konzervatív konferenciáját Orbán Viktor beszéde nyitotta meg.

A magyar miniszterelnök nyitóbeszédében szól arról is, hogy "az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk". Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban" - fogalmazott. Emlékeztetett: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját - jelezte a magyar kormányfő. Mivel ma egyiket sem a konzervatív oldal birtokolja, nem lesz könnyű a következő két év - figyelmeztetett.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke (j) az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC), a kormányfő nyitóbeszédét követően Dallasban 2022. augusztus 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában