Felszólítás

2022.05.05. 14:11

Hollik István: a baloldal is mondjon nemet a hazánkra veszélyt jelentő olajembargóra!

Itt az esély, hogy a baloldal végre ne Brüsszel mellé álljon, hanem a magyar érdekeket képviselje - hangsúlyozza a közösségi oldalán közzétett videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki egyúttal felszólította a baloldalt, mondjon nemet a Magyarországra veszélyt jelentő olajembargóra.

Hollik István emlékeztetett, hogy a FIDESZ-KDNP április 3-án arra kapott felhatalmazást a magyaroktól, hogy védje meg Magyarország békéjét és biztonságát, és hogy hazánk maradjon ki a háborúból. Hozzátette, a magyarok egyértelművé tették: nem lehet az, hogy ők fizessék meg a háború árát. Brüsszel új olajembargós javaslata viszont éppen ezzel járna, bevezetése azonnal 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárhoz vezetne, emellett súlyos áremelkedést, áruhiányt és gazdasági visszaesést okozna - fejtette ki az országgyűlési képviselő, aki szerint a hazai baloldal, mint korábban sok más nemzetközi vitában, most sem a magyarok, hanem Brüsszel oldalára állt.

Most arra kérjük őket, hogy ne ezt tegyék. Semmilyen pártpolitikai szempont nem írhatja fölül a magyar nemzeti érdek képviseletét

- mondja videójában a kormánypárti politikus, aki ezért felszólítja a baloldal hazai és európai parlamenti képviselőit, hogy azt az álláspontot  képviseljék, amelyet április 3-án a magyar emberek kijelöltek: ők is mondjanak egyértelmű nemet Brüsszel új szankciós javaslatára. 

Borítókép: Hollik István az Országgyűlésben, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában