Gázrobbanás?

2022.05.06. 20:00

Hatalmas robbanás rázott meg egy luxushotelt Kubában, nyolcan meghaltak

Erős robbanás rázta meg pénteken az ismert Saratoga hotelt Havanna belvárosában, az elnöki hivatal friss közlése szerint nyolcan életüket vesztették és 30-an megsérültek.

A kubai sajtó 13 eltűntről is említést tett.

A robbanás részben lerombolta az épületet. A Granma, a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapja által közzétett felvételeken látni lehetett, hogy a szálloda legalább két emeletének oldalfalai kirobbantak.

Miguel Díaz-Canel kubai államfő kizárta, hogy pokolgépes merénylet történt volna, előzetes vizsgálatok alapján a hatóságok gázszivárgásra gyanakodnak. Hírügynökségi értesülések szerint a hotel felújítási munkálatai során történt a szerencsétlenség.

Havanna, 2022. május 6. A pusztítás nyomai a havannai Saratoga Hotelben történt robbanást követõen 2022. május 6-án. Sajtóhírek szerint négyen életüket vesztették és többen megsérültek. A robbanás okát még vizsgálják 
Forrás: /MTI/EPA/EFE/Ernesto Mastrascusa

Szemtanúk füstről és lángokról számoltak be. A rendőrség és mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a biztonságiak lezárták a környező épületeket, köztük a történelmi Capitolio épületét.

A helyszínen készült felvételeken legalább egy, letakart holttestet lehetett látni.

Az ötcsillagos luxusszálloda a kommunista országba látogató külföldi tisztségviselők és hírességek körében volt népszerű. Saját Facebook-oldala szerint a koronavírus-járvány miatt bezárt hotelt mindössze négy nap múlva nyitották volna újra.

A Saratoga eredetileg a 19. században épült, raktárnak. 1933-ban alakították szállodává, felújított állapotában 2005-ben nyílt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában