Ukrajnai háború

2022.03.07. 18:45

Fidesz: a baloldal fejezze be a felelőtlen viselkedést!

Most pedig kizárólag a saját kampányérdekeik miatt szándékosan félelmet akarnak kelteni az emberekben és támadják a magyar honvédelem irányítását - fogalmaztak.

 "Arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést" - reagált a Fidesz hétfőn Vadai Ágnesnek (DK), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökének kijelentéseire.

A DK frakcióvezető-helyettese előzőleg közölte, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők a szakminiszter hétvégén tett kijelentései után. Vadai Ágnes szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy lakossági fórumon "meglehetősen furcsa, ellentmondásos és a miniszterelnököt meghazudtoló" kijelentéseket tett.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy a baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje először azt akarta, hogy "küldjünk magyar katonákat és fegyvereket Ukrajnába". Aztán azt akarták, hogy "zárjuk el a magyar lakosságtól a gázt és az áramot". Most pedig kizárólag a saját kampányérdekeik miatt szándékosan félelmet akarnak kelteni az emberekben és támadják a magyar honvédelem irányítását - fogalmaztak.

Hangsúlyozták, hogy a háború Ukrajnában zajlik, Magyarország nem részese a háborúnak, és a baloldallal szemben a kormány nem is akarja, hogy részese legyen a háborúnak.

"A nemzeti kormány által megerősített Magyar Honvédség őrzi a határt és segíti a menekülteket. Ismét arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést!" - áll a Fidesz reagálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában