Nőknek

2012.09.24. 15:44

Szex – Mégsem vagyunk annyira liberálisak!

A modern nyugati kultúrákban a legtöbb embernek megvannak a maga hiedelmei, előítéletei, negatív gondolatai és „testi ismeretei” a szexszel és a szexualitással kapcsolatban. Ezek igen mélyen gyökerező hiedelmek testünkben és elménkben.

A modern nyugati kultúrákban a legtöbb embernek megvannak a maga hiedelmei, előítéletei, negatív gondolatai és „testi ismeretei” a szexszel és a szexualitással kapcsolatban. Ezek igen mélyen gyökerező hiedelmek testünkben és elménkben.

A szex már rég nem számít tabu témának. Az emberek többsége meglehetősen zavaros képeket és hiedelmeket őriz saját szexualitásáról. Ez a zűrzavar gyakran még gyermekkorukban alakult ki, és a média ezt folyamatosan fenntartja.

A lexikon szerint az előítélet nem tapasztalatokra alapozott, hanem elfogultságból eredő ítélet, amely általában hamis következtetésekhez vezet.

Sok előítélet oka az idejétmúlt mentalitás, mivel a férfiak egy bizonyos szerepet tulajdonítanak a nőknek, mely illeszkedik az általuk elképzelt, a női nemről alkotott képhez. Mi több, egyes férfiak úgy gondolják, hogy a nőknek meg kellene felelniük annak a szerepnek, amit ők megfelelőnek találnak számukra.

Természetesen ez nem egy általános szabály, vannak emberek, akik nem kerülik a szex témáját, lazán beszélnek erről, lévén ez egy olyan, teljesen normális dolog, amit mindenki gyakorol.

Íme, a témák, melyeket beszőttek a szexuális aktussal kapcsolatos előítéletek:

Az anális szex

Sok ember számára az anális szex tabu téma. A ’90-es években a HIV vírus miatt sokat kritizálták az anális szexet, mivel ez a vírus nagyon könnyen terjed ilyen módon. Mégis, sokan vannak, akik kedvelik az anális szexet, míg mások idegenkednek tőle. Megint másokat csábít ez a lehetőség, pontosan azért, mert titokzatos és ismeretlen számukra.

Maszturbálás

Ez a szexuális feszültség levezetésének természetes és egészséges módja, melyet mindkét nem képviselői gyakorolnak. A témával kapcsolatban végzett tanulmányok szerint a férfiak 95, és a nők 60 százaléka maszturbál rendszeresen. Ez nagyszerű mód saját testünk reakcióinak megismerésére. Azok a nők, akik maszturbálással elérik az orgazmust, nagy valószínűséggel elérik azt a partnerükkel való szex során is. Azok a férfiak, akik 15-20 percig maszturbálnak ejakuláció nélkül, kevésbé vannak kitéve a korai magömlés kellemetlenségeinek. A partner nemi szerveinek izgatását szintén maszturbálásnak nevezzük, és fontos részét képezi a szexuális aktusnak.

Homoszexualitás

Nincsenek genetikai, endokrin, vagy pszichiátriai okai. A homoszexualitás nem betegség, sokkal inkább egy viselkedés, mely számos családi tényező következtében alakult ki – rossz családi kapcsolatok, társadalmi hatások (elszigeteltség), esetleges szexuális visszaélés, és lehetséges biológiai hatások, amelyek azonban még nincsenek bizonyítva.

Ne hagyd, hogy az előítéletek befolyásolják a szex élvezését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!