A kozmetikus szépségtippjei

2019.06.23. 19:49

Megfelelően ápoljuk a műszempillát!

A műszempilla viselésének szabályai egyénenként eltérőek lehetnek.

Fotó: illusztráció, Dreamstime

– Kozmetikusként 7-8 éve foglalkozom műszempillával is, és úgy tapasztaltam: van, akinek jót tesz, ha időnként pihenteti a szemét, viszont van olyan vendégem is, akinek már évek óta műszempillája van, folyamatosan tudja viselni. Az allergiásoknak tavasszal nehézkes lehet a viselése a szem állandó könnyezése és viszketése miatt. Ezért előfordulhat, hogy többet dörzsölik, vakarják a szemüket, illetve a ragasztó is jobban irritálhatja azt. Akinek ez gondot okoz, érdemes ebben az időszakban pihentetni a szemét – mondta Molnár Csilla debreceni kozmetikus.

Óvatos mozdulatokkal

A műszempilla ápolásában sokat segíthet egy szempillafésű, amit első alkalommal szoktunk adni, és amivel az összeakadt szálakat szépen szét lehet fésülni. Ha valaki mindennap sminkel, akkor fontos, hogy ne olajos sminklemosót használjon, az ugyanis oldja a ragasztót, így hamarabb lepotyognak a szálak. A szemfestéket lehetőleg egy fültisztítóval, óvatos mozdulatokkal mossuk le. A szempillákat tiszta vízzel érdemes tisztítani, majd fel­itatni róla a vizet és száradás után kifésülni.

A szempillarakás után leg­alább 24 óráig nem érheti víz a pillákat, a ragasztó száradási ideje miatt. Ahhoz, hogy ne tapadjanak és csomósodjanak össze, célszerű kivárni ezt az időt. Figyeljünk arra, hogy a számunkra megfelelő méretű és vastagságú szempillákat viseljünk. Érdemes ebben szakemberre hallgatni. – Mivel ebben az esetben a saját szempillánknak kell a súlyt megtartani, fontos, hogy a sajátunknál ne legyen lényegesen vastagabb és aránytalanul hosszabb a műszempilla. Ilyenkor ugyanis nem bírja a terhelést, és idő előtt kihullhat, valamint a szempillák gyengüléséhez és ritkulásához is vezethet – hívta fel a figyelmet.

Tilos spirálozni!

A műszempillákat szigorúan tilos hagyományos spirálokkal festeni, ugyanis egyrészt összetapadnak tőle, ami nem túl esztétikus, másrészt az élettartamát is csökkenti. Amíg a saját szempillánk felveszi a szempillafestéket, addig a műanyag felületen ez nem szívódik fel, csak egy zsíros réteget képez rajta. Néhány helyen már lehet kapni kimondottan műszempillához való spirálokat, érdemes ezzel próbálkozni.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában