Nőknek

2012.09.26. 10:38

Szex-allergia

Vannak olyan személyek, akik – bár furcsa, de – szexallergiától szenvednek: orgazmuskor jelentkező migrén, vagy állandó nemi izgatottság szindróma. Ma az allergiáról beszélgetünk… pontosabban a szex-allergiáról!

Vannak olyan személyek, akik – bár furcsa, de – szexallergiától szenvednek: orgazmuskor jelentkező migrén, vagy állandó nemi izgatottság szindróma. Ma az allergiáról beszélgetünk… pontosabban a szex-allergiáról!

Sperma-allergia

Előfordulhat, hogy a nő allergiás párja spermájára, ami elég kellemetlen tünetekkel jár: csípő, viszkető érzés, bevörösödés, duzzanatok, fájdalom a vaginában, csalánkiütés a testen, hasmenés, végbélgyulladás, szemgyulladás vagy akár légzési zavarok is. Az 1958-ban először diagnosztizált sperma-allergiát sok esetben nem veszik észre, és gyakran összekeverik a nemi betegségekkel és fertőzésekkel. Bár ritka betegség, de fájdalmat, hasfájást, a nemi szervek megduzzadását, égető érzést kelthet, ami miatt a szex minden lehet, csak élvezet nem.

A sperma a spermiumok mellett egyéb folyadékokat is tartalmaz, amelyek védik és táplálják a spermiumokat, de allergiás reakciót is kiválthatnak.

A sperma-allergiát immunterápiával, vagy gyógyszerekkel lehet enyhíteni.

Latex-allergia

Már az őskorban olyan megoldásokat kerestek az emberek, amivel megakadályozhatták a fogamzást a házasságon kívüli kapcsolatokban. Míg ők szárított juhbelet használtak, a mai modern óvszerek már gumiból készülnek, amit a gumifa kérgéből vonnak ki. A latex-allergiát a 80-as évek végén ismerték fel. Bár nincsenek pontos adatok, az orvosok szerint az utóbbi években az ilyen megbetegedések száma rohamosan megnőtt, és főként (kortól függetlenül) a nőknél jelentkezik.

A latex-allergia tünetei különbözőek. A csalánkiütéstől egészen a fulladásig, és eszméletvesztésig számos tünet jelentkezhet. Vannak enyhébbek, de olyanok is, amelyek azonnali ellátást igényelnek. Az allergia kiváltó okát nehéz megállapítani, de az orvosok különböző tesztek elvégzése után ki tudják mutatni.

Az óvszer azonban nagyon fontos, hiszen nemcsak egy nem kívánt terhességtől óv meg, hanem a fertőzésektől is. Nyugi, nem kell a biztonság és az allergia között választanod. Van megoldás: válassz poliuretán óvszert például Duron-t. Mindig olvasd el a használati utasítást és az összetételt, így könnyen elkerülheted a bajt és az allergia elkerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!