Nőknek

2012.09.21. 11:12

A legolcsóbb arcradírok

Nem költhetjük a fizetésünk nagy részét kozmetikumokra, így érdemes igazi női praktikákat bevetni. A zsebednek és a bőrödnek is jó, ha házi készítésű arcradírt használsz. Minimális befektetés, egyszerű használat.

Nem költhetjük a fizetésünk nagy részét kozmetikumokra, így érdemes igazi női praktikákat bevetni. A zsebednek és a bőrödnek is jó, ha házi készítésű arcradírt használsz. Minimális befektetés, egyszerű használat.

Egy arcradír a boltban belekerülhet akár két-háromezer forintba is. Ennél sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldásokat kínálunk most neked. Kipróbált módszerek, bizonyítottan káros összetevők nélkül.

Mielőtt hozzáfognál a művelethez, távolítsd el a sminked a szokott módon, és tisztítsd meg alaposan a bőröd a szennyeződésektől!

Variációk olívaolajra

Az olívaolaj táplálja leginkább a bőröd. Kíméletes, lassítja a bőr öregedési folymatát, segíti a sejtek vízpótlását, és feszesíti is a bőröd. Így hát kár lenne kihagyni.

Dióval, tengeri sóval vagy cukorral keverd össze úgy, hogy massza-szerű legyen. Nem kell sok. Masszírozd bele a bőrödbe, majd langyos vízzel mosd le.Arcradír joghurtból

A joghurt segít elpusztítani a baktériumokat. Zsíros és száraz bőrödhöz is alkalmazhatod. Hidratál és közben a bőröd savhatását is helyreállítja.

Keverj hozzá diót vagy zabpelyhet és korpát, esetleg kávézaccot, cseppents hozzá egy leheletnyi illóolajat, és már kész is a bőrradír.

Méz

Ó, igen, mindannyiunk kedvence, a méz, melynek jótékony hatásáról ódákat zengenek. A pattanásos, gyulladt bőrre kifejezetten jótékony hatással van, tele van C vitaminnal, feszesíti a bőrt, megköti a nedvességet a szövetekben, ráadásul állagának köszönhetően remek vivőanyag is.

Keverhetsz hozzá tengeri sót vagy cukrot, zabpehelylisztet, de korpát is. Radírozás után mosd le az arcod, majd alkoholmentes tonikkal is töröld át.

Zabpehelyliszt A zabpehelylisztet előszeretettel akalmazzák arcradírok házi készítésénél. Ennek az az oka, hogy mivel nagyon apró szemcsés, ezért a tengeri sóval vagy a cukorral ellentétben biztosan nem karcolja meg a bőröd. Használhatod mákkal összekeverve úgy, hogy csak pár csepp vizet teszel rá, hogy massza-állagú legyen, de akár joghurtos arcradír készítésekor is keverhetsz a csodaszerbe zablisztet.

Arcradírozás után

Mindig mosd le az arcradírt a bőrödről! Utána kamillás gőzöléssel tágítsd ki a pórusaidat, hagyd, hogy a szennyeződések távozzanak a mélyebb rétegekből. Majd használj pakolást a bőrödre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!