Bajnokok Ligája

2024.04.11. 10:53

Ronaldinho felbukkant Párizsban – vajon kinek drukkolt?

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Barcelona fordulatos mérkőzésen előnyt szerzett idegenben a Paris Saint-Germain elleni párharcban. A meccs legjobbja a katalánok támadója, Raphinha lett, aki két gólt szerzett a brazil legenda, Ronaldinho szeme láttára. Spanyol előny született a másik párharcban is, de Atlético Madrid–Borussia Dortmund találkozón már-már szokás szerint ismét az az argentin Diego Simeone vitte el a show-t.

MW

Ronaldinho a PSG és a Barcelona összecsapsán Párizsban 2024. április 10-én

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Ibrahim Ezzat

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek második játéknapján az FC Barcelona idegenben 3-2-re legyőzte a Paris Saint-Germaint. Madridban az Atlético az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, a hajrában azonban szépített a német Borussia Dortmund, így az a párharc itt is teljesen nyílt maradt – derült ki az Origó oldaláról. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője ezúttal is ezer fokon égett a BL-meccsen, s az ellenfél sportigazgatója, Sebastian Kehl alaposan kihozta a sodrából.

Nem történt semmi meglepő

Diego Simeone nagyon elégedett lehetett a kezdéssel. A spanyolok nagyon korán vezetést szereztek, majd a szünetre már 2-0-s előnyben vonulhattak. Simeone csapata mindent megtett a harmadik gól megszerzéséért is, egy alkalommal az Atlético annak ellenére vezetett végig egy ellentámadást, hogy az ellenfél játékosa, Emre Can a földön feküdt. Sebastian Kehl, a Dortmund sportigazgatója ezt kérte számon az argentin mesteren, aki a maga módján válaszolt a kritikára. Az argentin edző kétszer is meglökte Kehlt, és lehet, hogy itt sem állt volna meg, ha az Atlético padjáról nem érkezik Simeone asszisztense, Nelson Vivas, hogy visszairányítsa a vezetőedző figyelmét a mérkőzésre – írta meg a Magyar Nemzet.

– Egy pályán történt jelenetről volt szó köztünk. Ő és én tudjuk, mi volt az. Tudjuk, hogy itt nem csak a tizenegy pályán lévő játékosra van szükség, és a technikai zónában is forrhatnak az indulatok, ez nem újdonság – mondta az esetről Kehl.

– Ismerjük, milyen Simeone a partvonalnál. Mivel a játékvezető nem avatkozott közbe, szükséges volt megróni Simeonét. Sebastian Kehl úgy érezte, hogy ezt neki kell megtennie – fejtette ki a televíziós szakértőként dolgozó korábbi német válogatott Michael Ballack. Az argentin szakember a futballra koncentrált a lefújás után.

– Az első félidőben fölényben játszottunk, irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. De a Dortmund cseréi nagyszerűen játszottak, 2-1-re feljött az ellenfél, és a végén majdnem kiegyenlített. Szenvednünk kell majd Németországban. Ki kell használnunk a megnyíló területeket – mondta az Atlético vezetőedzője. Edin Terzic, a Dortmund vezetőedzője szerint minden nyitott a visszavágó előtt.

Ronaldinho is tapsolt

A másik szerdai összecsapáson az egyaránt szenzációs formában lévő PSG fogadta az ugyancsak nagyszerű sorozatban lévő Barcelonát. A francia sztárcsapat 27, míg a katalánok 11 meccse voltak veretlenek a meccs előtt. Mindkét oldalon voltak olyan játékosok s edzők, akik mindkét klubhoz tartoztak valamikor. A párizsiak edzője, Luis Enrique több szezont játszott a katalánok színeiben. Ousmane Dembélé volt klubja ellen játszott a PSG csapatában. 

No és ott volt a stadionban minden idők egyik legzseniálisabb futballistája, Ronaldinho is, aki mindkét csapatban megfordult pályafutása során

A katalán közönség egykori kedvence most honfitársa, Raphinha sikereinek örülhetett. A Barcelona hőse Pedri remek indítása után a második félidő derekén nagyszerű kapáslövéssel megszerezte a második gólját a meccsen, és rengeteget tett hozzá a győzelemhez. A brazil támadónak a mesterhármasra is nyílt esélye, de a szabadrúgását védte Donnarumma. Luis Enrique most is hátrányba került csapatával a PSG–Barcelona párharcban, de távolról sincs szüksége akkora fordításra, mint a hét évvel ezelőtti párharcban. 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések, szerdai eredmények:

Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol) 2-3 (0-1)
gólszerzők: Dembélé (48.), Vitinha (51.), illetve Raphinha (37., 62.), Christensen (77.)

Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2-1 (2-0)
gólszerzők: De Paul (4.), Samuel Lino (32.), illetve Haller (81.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában