NBA

2022.05.10. 10:51

Otthon kapott ki a címvédő

A zárónegyedet 43-28-ra nyerő Celtics legjobbja Jayson Tatum, valamint a 35 éves Al Horford lett 30-30 ponttal.

A címvédő Milwaukee Bucks 116-108-ra kikapott a vendég Boston Celticstől az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében, így 2-2-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc. 

A zárónegyedet 43-28-ra nyerő Celtics legjobbja Jayson Tatum, valamint a 35 éves Al Horford lett 30-30 ponttal. A Bucks vezére, a kétszer az idény legjobbjává választott Jannisz Antetokunmpo 34 ponttal és 18 lepattanóval zárt. A hazaiak sorozatban a hetedik mérkőzésükön nélkülözték az olimpiai bajnok Khris Middletont, aki térdproblémákkal küszködik. 

Nyugaton a házigazda Golden State Warriors remek hajrájának köszönhetően verte a Memphis Grizzliest, így már 3-1-re vezet. Az elmúlt hét évben háromszor NBA-győztes kaliforniaiak vezetőedzőjük, Steve Kerr nélkül álltak ki, mivel a - játékosként további öt alkalommal bajnok - tréner pozitív koronavírustesztet szolgáltatott. A meccs hőse a hazaiak ásza, Stephen Curry volt, aki 32 pontot dobott, és az utolsó 45 másodpercben nyolc büntetőt értékesített. A 34 éves sztár lett az első a liga történetében, aki 500 hárompontost dobott a rájátszásban. A Warriors 39 pontot szórt az utolsó negyedben, eggyel többet, mint az egész első félidőben. A 35 triplakísérletéből csak kilencszer betaláló Memphisben nem lépett pályára a csapat legjobbja, az előző meccsen térdsérülést szenvedett Ja Morant. 

Eredmények: 

rájátszás, főcsoport-elődöntők: 

Keleti főcsoport: 

Milwaukee Bucks-Boston Celtics 108-116 

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2. 

Nyugati főcsoport:  

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 101-98 

Az állás: 3-1, a Golden State Warriors javára.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában