Indul a 2022-es szezon

2022.02.09. 09:29

Tour de Hongrie: érkezik a Quick-Step

Bejelentették a Quick-Step Alpha Vinyl indulását a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szervezői, így immár rekordot jelentő 11 WorldTeam-csapat szereplése biztos.

Az elmúlt esztendőkben a világelitben rendre a legtöbb győzelmet begyűjtött együttesek közé tartozó belga istálló részvételéről szerdán adtak hírt a szervezők.

   

A Quick-Step Alpha Vinyl Team tíz ország harmincegy profi bringásával kezdte a 2022-es szezont, melynek során első alkalommal lesz ott a Tour de Hongrie rajtjánál.

   

Ebben a csapatban szerepel mások mellett a legutóbbi két világbajnokságon aranyérmes francia Julian Alaphilippe, a 2011-es világbajnok, nagy körversenyeken 52 szakaszgyőzelemmel rendelkező – ebből a Tour de France-on 34 részsikerrel társrekorder – brit Mark Cavendish, a belgák nagy reménysége, az elmúlt három év során hét körversenyen összetett győztes Remco Evenepoel, vagy a legjobb sprinterek közé tartozó, a tavalyi Vuelta a Espana pontversenyének győztese, a holland Fabio Jakobsen is.

   

Eisenkrammer Károly, a viadal főszervezője közösségi oldalán nemrég azt írta: a világelit 11 csapata mellett a másodvonalat jelentő ProTeamek (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) közül tíz csapat szerepel majd a magyar körversenyen, amelynek mezőnye két kontinentális csapattal és a magyar válogatottal válik teljessé.

   

A 43. Tour de Hongrie-t május 11. és 15. között rendezik.

   

   

A 2022-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:

   ----------------------------------------------------

Quick-Step Alpha Vinyl (belga, WorldTeam)

Movistar (spanyol, WorldTeam)

Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)

Jumbo-Visma (holland, WorldTeam)

Lotto Soudal (belga, WorldTeam)

Trek-Segafredo (amerikai, WorldTeam)

Bahrain-Victorious (bahreini, WorldTeam)

BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam)

BORA-hansgrohe (német, WorldTeam)

DSM (holland, WorldTeam)

Astana Qazaqstan (kazah, WorldTeam)

Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)

Uno-X (norvég, ProTeam)

Novo Nordisk (amerikai, ProTeam)

Forrás: MTI

Borítókép: Versenyzők a 42. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, utolsó szakaszán Budapesten, a Városligetben, 2021. május 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában