Nagyvilág

2017.11.16. 14:46

Videó: Neked is rémálmaid lesznek ettől a fej nélküli robotkutyától

USA - A Boston Dynamics legújabb fejlesztése a Terminátor és egy cuki Pixar-karakter mesteri keveréke lett.

USA - A Boston Dynamics legújabb fejlesztése a Terminátor és egy cuki Pixar-karakter mesteri keveréke lett.

Az amerikai cég nemrég rövid teaservideóban mutatta be a nagyvilágnak a SpotMini legújabb változatát. A sárga robotkutya egyszerre tűnik hipercukinak és borzasztóan félelmetesnek, szóval csak saját felelősségre tessék megnyomni a lejátszás gombot.

A friss verzió számos változtatáson esett át az elődhöz képest: rikító műanyagelemekkel pakolták tele, sokkal simább lett a mozgása, és ami a legfontosabb, eltűnt a daruszerű feje/csápja/ötödik lába/akármije, amivel képes volt kisebb tárgyakat megmozgatni.

A hosszú és keskeny elemet szenzorokkal gazdagon megrakott arcszerű panel váltotta, aminek olyan hatása van, mintha a SpotMini nyolc szemmel bámulna bele a lelkedbe. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a mozgása már-már egészen állatszerű, nem kizárt, hogy sokak rémálmaiban köszön majd vissza.

Egyelőre nagyon keveset tudni a robotról, a cég ígérete szerint nemsokára előállnak pár új infóval. Annyi biztosnak tűnik, hogy 30 kilót nyom, tud lépcsőt mászni, és az akadálypályán is jól boldogul.

Forrás: The Drive / Guardian


[related-post post_id="3353791"]

[related-post post_id="3241443"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!