Nagyvilág

2017.02.08. 08:31

A nyugati háttér megfelelő garancia

Budapest - Ukrajna, Szerbia és Suriname a megbízhatósági lista végén; derül ki egy friss kutatásból.

Budapest - Ukrajna, Szerbia és Suriname a megbízhatósági lista végén; derül ki egy friss kutatásból.

Napjainkban egyre természetesebb mind a munkavállalók, mind az üzleti élet szereplői körében, hogy nemzetközi érdekeltségű munkáltatóval és partnerekkel dolgoznak. A cégek megbízhatósága azonban óriási szórást mutat a tulajdonosok országának függvényében.

A problémások

Problémás cégek vannak szép számmal a tisztán hazai érdekeltségű és nemzetközi hátterű cégek körében is, és egy-egy céget nem lehet megítélni önmagában a tulajdonosok alapján. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy egyes országokhoz köthető cégek jóval problémásabbak az átlagnál. „A cégbírósági adatok között a 33 leggyakrabban előforduló országhoz tartozó cégeket vizsgálva azt tapasztaltuk, hogy az ukrán, a szerb és a suriname-i cégek a legproblémásabbak. Az ilyen hátterű cégeknek több mint 10 százaléka áll jelenleg is felszámolási eljárás alatt” - mondta Pertics Richárd az Opten Kft. céginformációs vezetője. Míg a problémás cégek körében a szomszédos országokhoz tartozó tulajdonosok a felülreprezentáltak, addig a megbízható cégek tulajdonosai többnyire Nyugat-Európából kerülnek ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!