Nagyvilág

2008.09.02. 06:39

Rendkívüli állapot Bangkokban

<p>Rendkívüli állapotot vezetett be Bangkokban a thaiföldi kormány - jelentette kedden az AFP.</p>

A hatóságok felszólították a tüntetőket, hogy hagyják el az elfoglalt kormányzati épületeket. A kormányellenes tüntetéseknek eddig egy halottja, és több tucatnyi sebesültje van. Rendkívüli állapotot vezetett be a kormány a thaiföldi fővárosban az erőszakossá vált tüntetések után.

Betiltották az öt főnél nagyobb csoportosulásokat, és felszólították a demonstrálókat, hogy hagyják el azokat a kormányzati épületeket, amelyeket napok óta megszállva tartanak.

Kijárási tilalmat ugyanakkor nem hirdettek. A miniszterelnök rendkívüli televíziós beszédében kérte a bangkokiakat, hogy folytassák napi teendőiket, ahogy eddig, a hadsereg és a rendőrség majd dolgozik a rend helyreállításán. Ígérete szerint a rendkívüli intézkedéseket csak rövid ideig tartják fent. Samak Sundaravej egyúttal azzal vádolta a tüntetőket, hogy nemcsak az ő lemondását akarják, hanem a thaiföldi rendszer megváltoztatásán munkálkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!