Nagyvilág

2008.08.24. 10:35

22 órás élet-halál harc után feladta a küzdelmet

<p>Kalifornia - 22 órás élet-halál harc után feladta a küzdelmet a magára hagyott páciens!</p>

Az AP értesülése szerint egy észak Karolinai intézet fogyatékos gondozottja kórházba kerülése után 4 nappal azért veszítette életét mert ápolói 22 órára tolókocsijában éhen, szomjan, saját ürülékébe felejtették.

A kórház biztonsági kamerái által készített felvételek szerint Steven H. Sabock (50) azért veszített életét idén áprilisban a Goldsboroi Cherry kórházban, mert az ápolók levegőnek nézték.

Az eset kapcsán a News & Observer napilapban megjelent cikk szerint habár először mindenki a kórház anyagi problémáit és a személyzet hiányát okolta a történtekért a kórház biztonsági kamera felvételein jól látszik, hogy az ápoló személyzet a haldokló férfi mellett TV-zett, kártyázott, mi több egy férfi ápoló barátnőjével csókolózott és táncolt mit sem törődve a férfi haláltusájával.

A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy Sabock úr 4 műszakon keresztül ült tolószékében a kórház legforgalmasabb részlegén anélkül, hogy az ápoló személyzet egyáltalán “észrevett” volna.

A férfi boncolása során az is kiderült, hogy halála napján sem enni sem inni nem kapott, valamint az azt megelőző 3 napban is csak vajmi keveset így legyengült szervezete feladta a küzdelmet.

Forrás: 5perc.hu/AP

Friss nagyvilági hírek: 

  • Intenzív harcok a Fülöp-szigeteken
  • Belehalt sérüléseibe az egyik túlélõ
  • Újabb trópusi vihar formálódik a mexikói partoknál
  • Hatalmas lavina a francia Alpokban
  • Fölrobbant egy vonat Grúziában
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!