Nagyvilág

2008.05.30. 12:13

Véletlenül gyomirtóval permeteztek egy ukrán falut

<p>Ukrajna - Egy falura szórta le a gyomirtó permetet véletlenül egy mezőgazdasági repülőgép Luganszk megyében. A településen hullanak a háziállatok, kipusztultak a növények, a helyi lakosok pedig hányingerre és fejfájásra panaszkodnak.</p>

A kisgépnek az egyik farmergazda szántóföldjén kellett volna kiirtania a gyomokat, ehelyett figyelmetlenségből a Luganszk megyeiZorinovka felett ürítette ki a mérgező vegyszert tartalmazó tartályait.

Ennek következtében a faluban kipusztultak a vetések, hullani kezdtek a háziállatok, s a lakosok közül is többen fejfájásra és hányingerre panaszkodnak. A járási központból kirendelt vizsgálóbizottság megelégedett azzal, hogy rögzítette a tényeket, a zúgolódó helybélieknek pedig azt tanácsolta, hogy ideiglenesen költözzenek be a városba. A felháborodott lakosság körében – akik joggal sérelmezik, hogy a téves permetezés veszélyeiről senki sem értesítette őket idejében – már-már lincshangulat van kialakulóban.

A helyi tisztiorvosi szolgálat szakemberei megállapították, hogy a faluban termő összes növény mérget tartalmaz. A keletkezett anyagi károk összegzése jelenleg is folyik, s a hatóságok úgy tervezik, hogy a kártalanítás összegét attól a gazdától hajtják majd be, akinek földjét kellett volna gyomtalanítani.

– Palkó István –

  • Halálos helikopterbaleset A nap képei 2008.05.29.
  • Trükkös csempészek Trükkös cigaretta csempészek 2008.05.28.
  • Lőtt a fegyveres rabló
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!