Nagyvilág

2008.05.25. 08:32

Oroszország nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

<p>Oroszország - Oroszország kapta a legtöbb szavazatot szombat este Belgrádban az Eurovíziós Dalfesztiválon: Gyima Bilan dalára, a "Believe"-re (Higgy) 43 országból voksoltak.</p>

A dalban szerepe volt Edvin Martonnak: a magyar zenész hegedűjével kísérte az előadást, míg a színpadon az orosz énekes mellett Jevgenyij Pljuscsenko többszörös műkorcsolya világbajnok mutatta be kűrjét.

Az Oroszországban rendkívül sikeres Bilan 2006-ban a második helyet szerezte meg az Eurovíziós Dalfesztiválon. Szombat este 272 ponttal nyerte meg a dalfesztivál döntőjét az ukránAni Lorak és a görögök képviselője, a Kalomira előtt.

Gyima Bilan győzelme azt jelenti, hogy jövőre Moszkvában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált.

Idén egyébként Magyarország nem jutott be a dalfesztivál döntőjébe, mivel csütörtökön, a második elődöntőben Csézy nem kapott elegendő voksot. Tavaly Rúzsa Magdi képviselte MagyarországotHelsinkiben: akkor a szavazatok alapján a kilencedik helyet szerezte meg.

Magyarország egyébként az eddigi legjobb helyezést 1994-ben érte el: akkor Bayer Friderika a negyedik lett a Kinek mondjam el vétkeimet című dallal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!