Nagyvilág

2008.04.08. 08:03

Kényszerleszállás Thaiföldön egy késsel hadonászó utas miatt

<p>Kényszerleszállást hajtott végre helyi idő szerint kedd délelőtt egy bangladesi repülő Thaiföldön. A gép azért szakította meg útját, mert az egyik utas egy gyümölcshámozó kést vett elő. A fedélzeten tartózkodók ettől megijedtek.</p>

A férfi, akit a hatóságok Hasan Aliként neveztek meg nem volt hajlandó átadni a kését a személyzetnek. Emiatt dulakodás alakult ki a fedélzeten.

A repülőgép pilótája úgy értékelte, hogy a gyümölcshámozó kés veszélyt jelenthet a gép biztonságára, ezért kényszerleszállást hajtott végre. Egy belföldi járatokat fogadó thai reptéren landolt. A késsel hadonászó férfit őrizetbe vették és kihallgatták. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy hogyan juttatta a fedélzetre a kést a férfi.

A gépen 60-an utaztak Malajzia fővárosából, Kuala Lumpurból Bangladesbe. A thai rendőrség szerint a késsel hadonászó Hasan Alinak mentális problémái is vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!