Nagyvilág

2008.03.27. 08:55

Piranhák között kellett úsznia egy 19 éves lánynak egy cirkuszban

<p>Piranhák közé kényszerített egy 19 éves bolgár lányt egy olasz cirkusztulajdonos egy előadás részeként - írja szerdai számában a La Stampa című olasz napilap. Az újság szerint a rendőrség három olasz férfit tartóztatott le a nagy botrányt kavart üggyel kapcsolatban.<BR /></p>

Kiderült: a 19 éves lánynak a "horrorcirkusz" részeként kellett egy jéghideg vízzel megtöltött medencében úsznia a húsevő halak között, míg 16 éves húgának egy kígyókkal, rovarokkal és tarantula-pókokkal teli hordóban kellett ücsörögnie.

A cirkusznak dolgozó, illegális bevándorlóknak számító bolgár családban az apa segített a cirkusz építésében és az állatokkal törődött, míg az anya főzött a cirkusz tagjaira és segített a takarításban. A család tagjai 2008 eleje óta dolgoztak a cirkusznak.

Az olaszok által szabályosan rabszolgaként tartott bolgár család csaknem 20 órát dolgozott egy nap, és 157 dollárt (26 ezer forint) kaptak egy héten. Az őket alkalmazó férfiakat - a jelenlegi cirkusztulajdonost, a volt tulajt és a fiát - letartóztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!