Nagyvilág

2007.12.17. 19:20

Nemzetközi adományozói konferencia kezdődött Párizsban

<p>Párizs - Együttvéve több száz millió dollár azonnali pénzügyi segélyre tettek felajánlást a palesztin területek megsegítésére szervezett adományozói konferencia résztvevői, köztük Magyarország képviselői hétfőn a déli órákig Párizsban. <dia width="850" height="630" alt="Nemzetközi adományozói konferencia kezdődött Párizsban 2007.12.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nemzetk_zi_adom_nyoz_i_konferencia_kezd__33/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nemzetközi adományozói konferencia kezdődött Párizsban 2007.12.17." /></a></dia></p>

Szalám Fajjád palesztin kormányfő 5,6 milliárd dollárt kér a  mintegy 90 meghívott küldöttségtől egy hároméves fejlesztési terv megvalósítására, a palesztin állam létrejöttének, az annapolisi konferencián született megállapodások pénzügyi támogatására.

A nemzetközi értekezlet résztvevői a hétéves szünet után a múlt héten újraindult izraeli-palesztin tárgyalásokra utalva hangoztatták, hogy nem szabad elszalasztani az esélyt a békemegállapodásra, s ennek érdekében azonnali cselekvésre van   szükség. Szorgalmazták, hogy a palesztin területek gazdaságának   talpra állása érdekében Izrael enyhítse a Gázai övezetre és a palesztin területekre alkalmazott utazási és szállítmányozási korlátozásokat.

Az adományozóknak „most kell befektetniük és bőkezűen kell befektetniük, s a következő 36 hónapban ki kell tartaniuk pénzügyi vállalásaik mellett“ - jelentette ki Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!