Multimédia

2012.12.10. 09:10

Idegesítjük-e kollégáinkat a levelezésünkkel?

Rövid összeállításunkból megtudhatja, hogy szidják-e Önt, amikor megnyitják egy-egy e-mail üzenetét! Irodai alkalmazottaknak kötelező olvasmány!

Rövid összeállításunkból megtudhatja, hogy szidják-e Önt, amikor megnyitják egy-egy e-mail üzenetét! Irodai alkalmazottaknak kötelező olvasmány!

1. A tárgy maga az üzenet. Ha nem is akarunk sokat közölni, akkor is írjunk egy-két gondolatot a tárgy után. Elvégre ez nem chat, hanem levelezés!

2. Sok kiemelés (kapitális vagy félkövér). Mit is jelent az mások számára, ha ezt írjuk: Küldd el nekem a jelentést LEGKÉSŐBB 12-RE! Ezzel azt a benyomást keltjük, hogy mi felsőbbrendűek vagyunk és utasítást adhatunk. A főnök esetén ez elfogadható, de ha velünk egy szintén lévő kollégáknak küldjük, akkor hamarosan kiközösítés vár ránk. Ha ilyen tartalmú üzenetet a főnöknek küldünk, akkor hamarosan az állásunktól is búcsút vehetünk.

3. Válasz mindenkinek, mindig! Ha vezető is be van csatolva az e-mailbe, akkor lehetőleg ne úgy próbáljunk előrelépni, hogy mindenki szeme láttára írunk rosszat a kollégánkról. A másik idegesítő dolog, amikor személyes dolgokat kezdenek el megbeszélni a teljes címcsoportnak küldve. Rendkívül idegesítő!

4. Nincs aláírás. Mindenki tisztában van vele, hogy egyre több e-mailt kell megválaszolni egyre rövidebb idő alatt. Segítség lehet, ha az aláírást előre fixen beállítjuk, így biztosan nem marad el.

5. Olyan információt tartalmaz, amit a vezetőségnek nem kellene látnia. Mindegy, hogy mit küldünk és kinek bele kell gondolni abba, hogy mi van akkor ha a vezetőnk is meglátja azt. Rossz indulatú kollégák azonnal továbbíthatják neki és már repülünk is. Vagy mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!