Magyarország

2018.03.24. 12:29

A Fidesz pont harmincéves

Debrecen - „Azon az éjszakán még azt se gondoltuk, hogy két év múlva választások lesznek.”

Debrecen - „Azon az éjszakán még azt se gondoltuk, hogy két év múlva választások lesznek.”

Dr. Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke, a Fidesz egyik alapítója fogalmazott így a Naplónak adott interjújában arra a kérdésünkre, hogy mi a legfontosabb emléke a párt 1988. március 30-i alapításával kapcsolatban.

– Ó, hát ez egy nagyon nehéz kérdés, mert szerencsére az elmúlt 30 év nemcsak mozgalmas volt nekünk, az akkori alapítók számára, hanem tele van jó és szép élményekkel is – hangsúlyozta Kövér László. – Ezek vannak túlsúlyban inkább, mint a negatív élmények, de természetesen azokból is jutott – ahogy utaltam a 2002-es választásokra. Nem szeretnék még egyszer egy olyan éjszakát, mint akkor volt a második forduló után, meg az első után, de hát mindenben az a legszebb, amikor elkezdődik, én azt hiszem. És az alapítás éjszakája, az a 30 évvel ezelőtti, március 30-i éjszaka az valóban felejthetetlen.

A házelnök felidézte: akkor nemcsak azt nem gondolták egyáltalán, hogy 30 év múlva idejutnak, vagy, hogy 30 év múlva esélyük lesz arra, hogy éppen a negyedik kormányzati ciklusukat kezdjék meg. Akkor, azon az éjszakán még azt se gondolták, hogy két év múlva választások lesznek.

– Ez egy nagy kaland volt, amely szerencsére nemcsak a mi szempontunkból sült el jól, hanem, talán szerénytelenség nélkül mondhatom, az ország szempontjából is! – mutatott rá Kövér László.

- VA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!