2017.05.16. 15:10
Pereszlényi Alexandra indul a frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon
Budapest - Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem szakácsa képviseli Magyarországot szeptemberben a frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon.
Budapest - Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem szakácsa képviseli Magyarországot szeptemberben a frankfurti ifjúsági szakács világbajnokságon.
A Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2017 versenybe jutásért Pereszlényi Alexandra kilenc étterem ifjú, 27 év alatti szakácsait győzte le a magyar Chaine Egyesület által rendezett válogatón - tájékoztatta az MTI-t az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden.
A versenyzőknek egy "meglepetéskosár" alapanyagaiból 3 óra alatt kellett egy 3 fogásos menüsort elkészíteniük 4 főre. Az ifjú séfeknek 1 durbincsot, 2 tanyasi csirkét, 1 fej karfiolt, fél kilogramm friss epret, 1 doboz friss áfonyát, 3 chilipaprikát és 4 vaníliarudat kellett kötelezően használniuk az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a szakmai zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.
A konyhai zsűrizésnél a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználását, a tisztaságot, az időtakarékosságot, a kóstoló zsűrizésnél pedig az ízhatást, a megjelenést-tálalást és az eredetiséget pontozták.
Az ifjúsági verseny ünnepélyes eredményhirdetését a Magyar Tudományos Akadémián tartották gálavacsora keretében.
- MTI -