Van mit ünnepelni

2024.05.21. 12:57

Elérte legmagasabb pontját Földesen vízműtelep, hamarosan indulhat a próbaüzem

Haon.hu

Május 21-én bokrétaünnepet tartottak Földesen

Forrás: hbmo.hu

Földesen márciusban indulhatott el a kivitelezés, melynek során az ivóvízhálózat részleges felújítása mellett két új kút, valamint egy korszerű vízműtelep is létesül – tette közzé a fejlesztéssel kapcsolatban a hbmo.

Az ünnepségen Pajna Zoltán elnök magasztalta a közel másfél milliárdos fejlesztést
Az ünnepségen Pajna Zoltán elnök magasztalta a közel másfél milliárdos fejlesztést
Forrás: hbmo.hu

A vízműtelep épülete most már elérte a legmagasabb pontját, amelyet bokrétaünnepséggel ünnepeltek meg május 21-én. A vármegye önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök méltatta a csaknem másfél milliárd forint értékű beruházást. 

A tervezet szerint 2024 decemberéig a kivitelezés elkészül, majd azt követően indulhat a próbaüzem.

Szükségessé vált a fejlesztés

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk: a településen a vízminőség romlása borzolta a kedélyeket, mivel megemelkedett az ammónia- és a nitrittartalma, de az ÉRV Zrt. segítőkészségének hála orvosolni tudták a problémát.

A beruházás részeként azokat a csőszakaszokat, amelyek jelenleg egyirányúak, átalakítják körkörösre, megszüntetve ezzel a bennük felgyülemlő pangó vizet.

Mint megírtuk, Jeneiné Egri Izabella polgármester ismertette, hogy Földesen mintegy 30 kilométer hosszúságú az a vezetékhálózat, amelyen az ivóvíz eljut az ingatlanokhoz. Ezek a csövek, mivel évtizedekkel ezelőtt kerültek a földbe, szintén rossz állapotban vannak. A polgármester bízik benne, hogy a következő években, ha nem is egyszerre, de szakaszosan lesz lehetőségük ezek cseréjére is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában