Mini Peace Run

2024.06.02. 17:28

Gyerekek futottak a békéért Hajdúsámsonban

A békét, a szeretetet és a támogatást hozta el közel 800 gyermeknek a Mini Peace Run program, mely a Sri Chinmoy Alapítvány támogatásával valósult meg. Hajdúsámson óvodásainak és iskolásainak békefaültetéssel, közös énekléssel, mozgással és békefutással is kedveskedtek.

Dandé Melinda

A rendezvényen részt vett Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki az alapítványnak, hogy a programmal szeretetet, békét hoztak kisebbek, nagyobbak szívébe.

Hajdúsámson békefutás Mini Peace Run
Hajdúsámsonba érkezett a Mini Peace Run program
Forrás: Dandé Melinda

A Mini Peace Run (Mini Békefutás) segítségével a szervezők a természet védelmét, a művészet szeretetét és a világharmónia eszméjét szerették volna bemutatni. Alapja az abba vetett hit, hogy saját önzetlen cselekedeteinkkel mindannyian képesek vagyunk elősegíteni egy harmonikus világ megteremtését, elültetvén a gyermekekben - a jövő nemzedékében - az egység és az egymásrautaltság érzésének magját, örömét.

A Sri Chinmoy Egység - Otthon Békefutás a világ legnagyobb váltófutása. A résztvevők egy égő fáklyát adnak kézről kézre, ami a békét, harmóniát, szeretetet és az egységet jelképezi. Bárki részt vehet benne és futhat a lánggal bármilyen távon. Hazánkban 1989-óta rendezik meg az eseménysorozatot, melynek során egyre több iskolába jut el a békefutás üzenete.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában