Magyarország

2016.12.21. 14:27

Új főigazgatója lesz a katasztrófavédelemnek

Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagyot nevezte ki 2017. január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjének - erről közleményben tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagyot nevezte ki 2017. január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjének - erről közleményben tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

A jövő évtől a katasztrófavédelem általános főigazgató-helyettesi feladatait Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes látja el, a hatósági főigazgató-helyettes Mógor Mária Judit tűzoltó ezredes, a gazdasági helyettes pedig Bartók Péter tűzoltó ezredes lesz - közölte a tárca.

A belügyminiszter határozatait szerdán, a katasztrófavédelmi főigazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén hirdették ki - tették hozzá.

A közlemény szerint Pintér Sándor úgy fogalmazott az állománygyűlésen, hogy "a katasztrófavédelem stabil alapokon álló, központosított szervezet, amely az állampolgárok osztatlan bizalmát és elismerését élvezi. A katasztrófavédelemnek és a szervezet vezetésének egyaránt a legmagasabb szintű elvárásoknak kell megfelelnie. (...) A szervezetnek köszönhetően az ország teljes lakossága biztonságban érezheti magát."

A jövő feladatairól elmondta: az elkövetkező években mindent meg kell tenni, hogy kevesebb tűz legyen országszerte, emellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni a hatósági és a kéménysepréssel összefüggő feladatokra. Fontos a szervezet reakcióidejének javítása, a katasztrófavédelmi őrsök számának növelése, és az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel való együttműködés további szélesítése, továbbá a szervezet informatikai rendszerének folyamatos fejlesztése - emelte ki a miniszter.

Góra Zoltán az állománygyűlésen úgy fogalmazott: annak tudatában végzik feladatukat, hogy az állampolgárok a legféltettebbet, saját és családtagjaik életét, biztonságát bízzák a szervezetre.

Egyben ígéretet tett arra, hogy a katasztrófavédelem úgy, mint eddig, ezután is minden pillanatban képes lesz feladatainak magas szintű ellátására - idézi a kinevezett főigazgatót a tárca közleménye.

Góra Zoltán 2016 októbere óta megbízott főigazgatóként irányította az OKF tevékenységét.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!