Magyarország

2013.03.11. 16:40

Emberölés kísérlete miatt indul per egy anya ellen

Kecskemét, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Vádat emeltek egy tiszakécskei anya ellen, aki az ügyészség szerint bántalmazta pár hetes csecsemőjét, a gyermek több csontját is eltörte - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kecskemét, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Vádat emeltek egy tiszakécskei anya ellen, aki az ügyészség szerint bántalmazta pár hetes csecsemőjét, a gyermek több csontját is eltörte - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a tiszakécskei nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az ügyészség.

A nő Tiszakécskén 2012 februárjában és márciusában egyedül nevelte második, csecsemő korú gyermekét, akivel rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakott. Mivel a gyermekét nem látta el kellőképpen és a védőnők számára elérhetetlen volt, a gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntöttek. Átadáskor a csecsemő közvetlen életveszélyben volt: megállapították, hogy számos csonttörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett, amelyek abból eredtek, hogy a vádlott bántalmazta a gyermekét.

Az egy hónapos gyermekét egyedül nevelő, 22 éves nő ellen a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézőjének a bejelentése alapján, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A gyámügy intézkedése révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt, s ott a vizsgálat során kiderült, hogy a gyermeknek súlyos koponya- és végtagsérülései, valamint életveszélyes belső szervi sérülései vannak. A tiszakécskei nőt akkor őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A főügyészség közleménye szerint a vádlott Bugacon nevelte első kisgyermekét, akivel szemben a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a gyermek testi és lelki fejlődését veszélyeztetve, ezért a kisgyerek a nagyszülő gondozásába került.

A 2006-ban született gyermek bántalmazásának gyanúja miatt már folyt eljárás a nő ellen. A rendőrség 2006. december 8-án kiadott egy közleményt, amely szerint nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt.

Az MTI információi szerint az előzetes letartóztatásban lévő nő akkor még korábbi élettársával Bugacpusztaházán élt. A 2006-ban életveszélyes állapotba került gyereket az Amerikai úti idegsebészeten elvégzett műtéttel sikerült megmenteni. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!