Magyarország

2013.01.14. 10:51

Havazás - Zalában a 76-os és 86-os főút is járhatatlan kamionokkal

Nagykanizsa, 2013. január 14., hétfő (MTI) - Zala megyében a 86-os és a 76-os főút is járhatatlan kamionnal, az utakon több teherjármű is vesztegel, de megközelíthetetlen település nincs a megyében - közölte honlapján hétfő délelőtt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nagykanizsa, 2013. január 14., hétfő (MTI) - Zala megyében a 86-os és a 76-os főút is járhatatlan kamionnal, az utakon több teherjármű is vesztegel, de megközelíthetetlen település nincs a megyében - közölte honlapján hétfő délelőtt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.A 86-os főúton, Zalalövő térségében Rédics felé járhatatlan az út kamionok számára, ezen a szakaszon több teherjármű is vesztegel. A 76-os főút nagykapornaki szakaszán a Zalaegerszeg felé vezető részen két kamion is elakadt, itt Kisbucsa felől Zalaegerszeg irányába nem közlekedhetnek kamionok, a személygépkocsiknak azonban megközelíthető a zalai megyeszékhely.

Pakod és Pókaszepetk között egy kamion az útpadkára csúszott, a rendőrök egy forgalmi sávot lezártak. A 75-ös főút zalaapáti szakaszán korábban keresztbefordult egy teherjármű, ennek műszaki mentése befejeződött, így ismét teljes szélességében járható az út.

A hóban rekedt járművek mentését a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttesen végzi.

A rendőrség közölte azt is: Zala megyében nincs hó elől elzárt település vagy járhatatlan út, de arra figyelmeztetnek, hogy csak sürgős esetben, kellő felkészültséggel és türelemmel induljanak útra.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!