Magyarország

2012.11.21. 16:31

Életfogytig tartó fegyházat kapott a fóti kettős gyilkosság elkövetője

Budapest, 2012. november 21., szerda (MTI) - Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék szerdán Pelády Tibor Ferencet, aki 2011 márciusában Fóton megölte élettársát és annak édesanyját.

Budapest, 2012. november 21., szerda (MTI) - Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék szerdán Pelády Tibor Ferencet, aki 2011 márciusában Fóton megölte élettársát és annak édesanyját.A Surdy Miklós vezette tanács különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 34 éves férfit, aki legkorábban negyven év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős. A vádirat szerint a biztonsági őrként dolgozó vádlott internetes társkereső révén ismerkedett meg a jó anyagi körülmények között élő fóti nővel, aki egy budapesti reklámcég vezetője volt. Kapcsolatuk szorosabbá válásával a férfi a fóti családi házba költözött, ahol a nő édesanyja is lakott. Az együttélés konfliktusokkal, veszekedésekkel volt terhes, s a helyzeten az sem segített, hogy 2011 januárjában kislányuk született. 2011. március 23-án a nő kiadta Pelády Tibor Ferenc útját. A férfi a nagyrészt már összecsomagolt holmija láttán úgy felbőszült, hogy egy franciakulccsal sokszor lesújtott élettársára, majd pedig annak édesanyjára. Kisgyermeküket megetette, majd beült az áldozat kocsijába, és visszatért a munkahelyére, levelet írt egyik kollégájának, azt kérve, hogy gondoskodjon a felügyelet nélkül maradt kislányról. Pelády Tibor Ferenc két nap bujkálás után feladta magát a rendőrségen. Az ítélet szóbeli indoklásban elhangzott: az okozott sérülések alapján megállapítható volt, hogy a férfi tisztában volt cselekményével, ezért nem áll meg az erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette, amint perbeszédében a védő kérte. Pelády Tibor Ferenc az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta tettét, és bocsánatot kér.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!