Magyarország

2012.07.26. 14:41

Téti lövöldözés - Csak a véletlennek köszönhető, hogy senki nem halt meg

Győr, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csak a szerencsének köszönhető, hogy lábsérüléssel megúszta a történteket az a koroncói férfi, akire egy kocsmai sérelem miatt, bosszúból lőttek rá Tét külterületén - mondta el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Győr, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Csak a szerencsének köszönhető, hogy lábsérüléssel megúszta a történteket az a koroncói férfi, akire egy kocsmai sérelem miatt, bosszúból lőttek rá Tét külterületén - mondta el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón.Károlyi Zoltán alezredes közölte: a támadó által használt fegyverrel erről a távolságról akár élet kioltására alkalmas lövést is le lehetett volna adni.

Az 52 éves rokkantnyugdíjas férfi - aki két napon keresztül tagadta, hogy ő adta volna le a feltehetőleg öt lövést - azzal védekezett, hogy csak meg akarta állítani a lovaskocsin hazafelé tartó apát és fiát, akik egy téti kocsmában kevéssel korábban úgy megverték, hogy eltört az orrcsontja. Ezért egyébként a későbbi sértettek ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás - ismertette az alezredes.

Eddig azt sikerült megállapítani, hogy a viccelődésből verekedéssé fajuló konfliktus után a kocsmáros saját autójával vitte haza a megvert férfit, aki aztán az út mellett álló kocsijánál várta a lovaskocsit. Egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt, 22-es kaliberű, engedély nélkül tartott, elmondása szerint talált, "feltehetőleg rapsickodáshoz használt" puskával tüzelt a levegőbe és a férfiak lábára.

Tájékoztatása szerint az még nem dőlt el, hogy eljárás indul-e a férfi fia ellen is, aki feldarabolta az apja által használt puskát, igaz, később megmutatta a rendőröknek, hol rejtette el a fegyvert.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírája a délelőtti órákban azt közölte az MTI-vel: V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja, a férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, hogy nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott a gyanú.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!